Hlavní obsah

Zrádné přechodníky, pivo zdarma a vila za čtyři sta korun

Den očima Karolíny Bulisové.Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Čtvrtek 24. ledna očima sportovní redaktorky Karolíny Bulisové.

Článek

Komunisté chtějí vymýtit nespisovné výrazy z úřadů, ale i z médií. Navrhli zákon o státním jazyce České republiky. Podle šéfa poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika komunisté zkrátka chtějí, aby se čeština neprznila. Hned v první větě návrhu příslušného zákona ale udělali pravopisnou chybu. Tak aby z češtiny komunisté zákonem nevymýtili i přechodníky.

Austrálii sužují vysoké teploty. Padají i osmdesát let staré rekordy. Ve městě Adelaide naměřili začátkem týdne dokonce přes 46 stupňů Celsia. Jedna místní hospoda přišla s nezvyklou reklamní akcí. Když teploty vystoupají nad 45 stupňů, dostanou zákazníci pivo zdarma.

Chcete si koupit luxusní vilu? V Kanadě je jedna na prodej, stojí 423 korun. Alla Wagnerová chtěla dům původně prodat za necelých třicet milionů korun. Kupce nenašla, a tak se rozhodla pro jinou cestu. Zájemci o dům stačí zaplatit poplatek 25 kanadských dolarů a napsat esej na téma, jak by přestěhování do domu na břehu jezírka s výhledem na Skalisté hory změnilo jejich život.

Přežila holokaust, byla americkou špionkou. Teď v 97 letech zpívá v metalové kapele. Řeč je o Inge Ginsbergové, která se před třemi lety dala dohromady s metalovou skupinou The Tritone Kings. Internet si ženu křičící své básně do metalové hudby okamžitě zamiloval. Texty si Inge píše sama a nejčastěji v nich řeší lásku, nenávist nebo životní prostředí.

Reklama

Doporučované