Hlavní obsah

Zřícený most v Janově pohřbil rodiny, kamarády i kolegy

Foto: Facebook/Ersilia Piccinino

Fotografie Samuela a jeho rodičů.

Reklama

O život při pádu mostu v Janově přišlo několik desítek lidí. Podle informací zveřejněných italskou vládou bylo identifikovatelným obětem od 8 do 68 let.

Článek

Osoby různého věku, národností i v různých životních situacích pohřbilo v úterý zřícení části dálničního viaduktu v italském Janově. Některé oběti zahynuly při práci, jiné při cestě na dovolenou, jako tomu bylo v případě osmiletého Samuela a jeho rodičů.

Foto: Facebook/Ersilia Piccinino

Facebook.com/Ersilia Piccinino

Ersilia Piccininová a její manžel Robert Robbiano, kteří zahynuli společně s osmiletým synem Samuelem, směřovali ze západu Janova do přístavu, odkud je měl trajekt přepravit za dovolenou na Sardinii. Tělo Samuela bylo jedním z prvních, které záchranáři v troskách Morandiho mostu našli.

Foto: Facebook/Gerardo Esposito

Facebook.com/Giovanni Battiloro

Na dovolenou jela také čtveřice mladíků z Neapole. Matteo Bentornati, Giovanni Battiloro, Gerardo Esposito a Antonio Stanzione chtěli původně letět letadlem, poté změnili plány a rozhodli se do Barcelony dojet autem.

Foto: Facebook/Giovanni Battiloro

Facebook/Giovanni Battiloro

Jejich cesta však skončila v Janově. Na Facebooku se po zprávě o jejich smrti objevil nespočet vzkazů se vzpomínkami blízkých, napsal Corriere della Sera.

Foto: Facebook/Antonio Stanzione

Facebook/Antonio Stanzione

Mezi 39 potvrzenými oběťmi úterní tragédie byli lidé z různých koutů Itálie, ale také Francouzi, Albánci a dva muži a jedna žena z Chile. „Byl to celý svět na 100 metrech zhrouceného mostu," napsal web italského deníku La Repubblica. Také trojice mladých Francouzů měla namířeno na Sardinii. Jejich těla byla identifikována i podle náušnice a náramku.

Trosky viaduktu zasypaly také tři janovské dělníky, kteří v kritickém okamžiku po půl dvanácté pracovali v místech pod Morandiho mostem. Těla Alessandra Campory a Bruna Casagrandeho už byla nalezena, Mirko Vicini je veden jako nezvěstný. „Nemohli mít čas na to uvědomit si, co se děje. Zůstali pohřbeni pod obrovskou masou asfaltu, železobetonu a pilířů," napsal Corriere della Sera.

Reklama

Související témata:

Doporučované