Hlavní obsah

Underworld ani Beck letos nebudou. Metronome Prague se posouvá o rok

Foto: Seznam Zprávy

Jednou z hlavních hvězd měli být elektroničtí Underworld.

Reklama

Festival Metronome Prague se přesouvá na příští rok, měl by se uskutečnit 17. až 19. června. Největšími hvězdami měli být americký raper Macklemore, britská skupina Underworld nebo americký zpěvák a multiinstrumentalista Beck.

Článek

„Moc nás to mrzí, ale vyčerpali jsme všechny možnosti,“ okomentovali rozhodnutí letos festival nepořádat jeho organizátoři. „Čelíme situaci, kdy si v současné době vzhledem k nejistotě, co bude za tři měsíce, nikdo vstupenky nekoupí, a tak festival nemůžeme realizovat v takové podobě, jako jsme si přáli. Vyzvali jsme k jednání zástupce z ministerstva zdravotnictví – bohužel stále dostáváme odpověď, že se zatím může potkat jen 500 lidí na jednom místě i přesto, že jsme byli připraveni přijmout veškerá možná i námi samotnými navrhovaná hygienická opatření, která by riziko šíření potenciální nákazy řešila lépe, než jak se postupuje nyní. Bohužel i lety z USA, odkud plánujeme přivézt některé hvězdy, nejsou jisté,“ dodali.

„Prosíme za celý tým Metronome – podpořte nás a nechte si vstupenky na příští rok. Mrzí nás, že pro náš stát je kultura na posledním místě, takže si budeme muset pomoci sami navzájem. My to rozhodně nevzdáme a chystáme i tak na zářijový termín překvapení, které bude dárkem od nás pro ty, kteří s námi zůstávají,“ říká producent festivalu David Gaydečka. „Představte si takový půlMetronome,“ doplňuje Martin Voňka, rovněž producent festivalu.

Dobrá zpráva podle nich je, že jednání s agenty kapel probíhá pozitivně a už přes polovinu z nich potvrdilo nový termín 17.–19. června 2021.

Veškeré zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na nový termín. Jednodenní vstupenky budou platit na ten den, kdy vystoupí headliner, na kterého si je lidé koupili.

Reklama

Související témata:

Doporučované