Hlavní obsah

Video: Po boxu fotbal. Macron nazul kopačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Sestřih z charitativního zápasu.Video: AP

 

Reklama

Jeho výkon po boku fotbalových hvězd byl podle sportovního deníku průměrný. Během utkání prezidentovi fandila i manželka Brigitte.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Je tomu pár týdnů, co se francouzský prezident Emmanuel Macron ukázal světu v boxerských rukavicích.

Ve středu šéf Elysejského paláce, který je velkým fotbalovým fanouškem, obul kopačky, aby se v Yvelines západně od Paříže zúčastnil charitativního zápasu.

Výtěžek půjde na charitu, v jejímž čele stojí manželka Brigitte Macronová, píše sportovní deník L’Équipe. První dáma celou dobu fandila na tribuně.

Vedle Macrona se na trávníku objevili bývalí francouzští reprezentanti Francie Arsène Wenger, Laurent Blanc, Didier Deschamps nebo slavní fotbalisté Didier Drogba, Samuel Eto’o a Emmanuel Adebayor.

Macron dokonce dostal příležitost kopnout penaltu, která se získala asi největší „uznání“, jinak byl výkon průměrný, hodnotí L’Équipe. Po celou dobu utkání fandila z tribuny i manželka Brigitte Macronová.

Od svého zvolení v roce 2017 využil francouzský prezident mnoha příležitostí, aby prokázal své sportovní schopnosti, připomíná AP.

V úvodu zmíněné fotografie boxujícího Macrona byly všeobecně vnímány jako poslední kolo jeho snahy o zostření evropské reakce na ruskou invazi na Ukrajinu.

Analýza

Fotky z tělocvičny i nebezpečných situací. Politici po celém světě předvádějí svoji mužnost. „Kdyby ženy zaujaly podobnou marketingovou strategii, tak neuspějí,“ poznamenává pro SZ publicistka Šárka Homfray.

Reklama

Doporučované