Hlavní obsah

Na Francouzích se mi líbí smysl pro humor a mírný chaos, říká Kateřina Etrychová

Foto: Kateřina Etrychová, Seznam Zprávy

V médiích pro sebe Kateřina Etrychová necítila další výzvu, takže práce na francouzské ambasádě pro ni prý byla nabídka, která se neodmítá.

Reklama

Článek

Byla moderátorkou v České televizi, ale už několik let pracuje pro francouzské velvyslanectví. O vztahu k Francii nebo o dopisování s Belmondem mluví v podcastu Kateřina Etrychová.

Učil jsem Kateřinu na fakultě sociálních věd, kde studovala žurnalistiku. Už tehdy byla sympatická a chytrá, takže mě nijak nepřekvapilo, když se o pár let později stala výraznou tváří zpravodajství České televize.

Z médií však odešla, lépe řečeno přešla „na druhou stranu“, jak my v oboru někdy říkáme. Stala se manažerkou komunikace na francouzském velvyslanectví, a tou je od roku 2018.

No a právě proto jsem ji pozval právě teď. Natáčeli jsme náš rozhovor v době mezi prvním a druhým kolem prezidentských voleb, jejichž výsledek je podle průzkumů celkem nejistý a rozhodne se v nich mezi Emmanuelem Macronem a Marine Le Penovou. Evropa sleduje výsledek nedělního druhého kola s lehce zatajeným dechem.

Katka Etrychová mě samozřejmě dopředu upozornila, že od ní vzhledem k její práci nemůžu čekat ani volební prognózy, ani přiznání, který z kandidátů má její srdce. Takže jsem se na to neptal. Ale bavili jsme se o tom, jak Francie volby prožívá a co to pro ni znamená.

Mluvili jsme také o Francii obecně, protože Kateřina Etrychová má v této zemi kořeny a miluje ji. Zajímalo mě proč, a jak by mě případně k lásce k Francii taky přesvědčila.

Zeptal jsem se i na další věci: jak se stalo, že si dopisovala s Belmondem, proč si koupila polštář s ukrajinským prezidentem a jaké to je potýkat se s tzv. dlouhým covidem. Prozradím dopředu, že to není nic moc.

Ale i přesto je Katka Etrychová velkou optimistkou a věří, že například i to nejlepší jídlo, samozřejmě francouzské, ji ještě v životě čeká.

Přeju příjemný poslech.

Jedno procento

Co byste dělali, kdyby vám v telefonu zbývalo jen poslední procento baterie? Jaká je vaše nebezpečná myšlenka? Bude za deset let svět lepší, nebo horší než dnes? Jedno procento je podcast Miloše Čermáka s lidmi, kteří ho zajímají a baví.

Vychází na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších aplikacích.

Archiv Jednoho procenta najdete tady, další podcasty Seznam Zpráv tady. Co máme zlepšit? Který díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované