Hlavní obsah

Proč je výhodnější kupovat si dražší oblečení než fast fashion

Foto: Shutterstock.com

Jak si vybudovat funkční šatník za rozumnou cenu - to je, oč tu běží

Reklama

Článek

Minimalistický šatník, ve kterém máte jen pár základních kusů oblečení a bot, získává v poslední době na oblibě u stylistů i jejich klientů. Vzájemně kombinovatelné kousky z přírodních materiálů ale můžou vyjít i na desetitisíce. Jak při sestavování šatníku postupovat efektivně a ušetřit, radí stylistka Gabriela Zimová.

„Chodit hezky a stylově oblečený je levnější než chodit oblečený lacině a pořád si kupovat nové oblečení, které se rychleji opotřebuje,“ upozorňuje stylistka hned v úvodu podcastu O penězích se (ne)mluví. Sama se nebojí nakupovat ani v secondhandech, ani z druhé ruky na internetu.

Foto: Proženy.cz

Stylistka Gabriela Zimová (vpravo) s moderátorkou podcastu Michaelou Rakovou

Je těžké nepodlehnout reklamám a lákadlům „výhodných“ slev. „Samozřejmě potřebujete pevnou vůli, ale také se vám hodí mít připravený seznam kousků oblečení, které ve vašem šatníku chybí a potřebujete je doplnit,“ radí stylistka. „Než si koupíte nové oblečení, přemýšlejte, s čím dalším ho dokážete zkombinovat ze svého stávajícího šatníku,“ dodává.

„Mým nejcennějším tipem, který vždy předávám, a mnoho klientů se chytá za hlavu, že je to nenapadlo, je možnost úprav hotového oblečení na míru,“ prozrazuje Zimová. A hned dává příklad: „V secondhandu či vintage obchodě jste si vyhlédli nějaký kvalitní kousek, jenže vám nesedí, materiál se vám však líbí, souzníte i se značkou, barva je také super a hodí se i do vašeho šatníku, kupte si to a zajděte za švadlenou či krejčím. Řekněte jim svůj nápad a on/a si už poradí.“

Takto si klidně můžete koupit pánské vlněné sako s dobrou podšívkou a nechat ho upravit na dámské. Můžete tak získat skvělý kousek oblečení za pár korun. Podobně postupujte i při změně váhy.

Celý rozhovor se stylistkou Gabrielou Zimovou si poslechněte v podcastu O penězích se (ne)mluví v úvodu článku. Dozvíte se, proč je výhodnější kupovat si dražší oblečení než fast fashion. Poradí vám, kde sehnat kvalitní oblečení za lepší ceny, a dozvíte se tipy, jak si vytvořit funkční šatník.

O penězích se (ne)mluví

Seriál pro ženy o financích. Moderátorka Míša Raková se svými hosty probírá rozmanitá finanční témata – od rodinného rozpočtu přes majetek v manželství až po investice. Poslouchejte praktické tipy, jak lépe zvládat peníze.

Podcast vychází každé úterý a můžete si ho poslechnout na Podcasty.cz či v podcastových aplikacích, jako jsou Spotify či Apple Podcasts, kde můžete O penězích se (ne)mluví i odebírat.

Reklama

Doporučované