Hlavní obsah

Šťastný podcast: Pralesní liga prezidentských voleb. I tihle lidé kandidují

Foto: Profimedia.cz

Šťastný podcast se dnes zaměřil na prezidentské kandidáty, kteří v médiích jinak moc prostoru nedostávají.

Reklama

Článek

Kdo by mohl dostat státní vyznamenání od Miloše Zemana a jaké bizarnosti sdílí na internetu kandidáti na prezidenta, kteří nikoho nezajímají? Na to všechno odpoví dnešní Šťastný podcast.

Miloš Zeman se probudil z dlouhého spánku a rozhodl se, že je opět načase ukázat se. A to dokonce ještě před plánovaným předáváním státních vyznamenání 28. října.

„Miloš Zeman byl na začátku týdne na zahraniční cestě v Bratislavě. A právě teď je dokonce na výjezdu v Ústeckém kraji. Ústí, buď statečné, jsme s tebou,“ glosuje Jindřich Šídlo.

„Na krajském výjezdu byl naposledy v roce 2019,“ dodává Konstantin Sulimenko, „pokud nepočítáme jeho strašení prvňáčků loni v Brně.“

Pusťte si aktuální díl Šťastného pondělí

Zatímco Miloš Zeman ale pozvolna odchází do minulosti, my ve Šťastném podcastu vyhlížíme budoucnost. A tak jsme se rozhodli podívat se na ty prezidentské kandidáty, kteří prostor v médiích normálně dostávají jen málo. A tak se dostalo třeba na kandidáta SPD Jaroslava Baštu.

„Já mám hrozně rád jeho slogan, který používá na sociálních sítích – kdy, když ne teď, a hlavně kdo, když ne já,“ popisuje producent Ondřej Lasák.

„Na to tady máme odpověď: kdokoliv jiný,“ reaguje Tereza Povolná, expertka Šťastného pondělí na sociální sítě. „Jaroslav Bašta je nejvíc nadšený z toho, že se umisťuje čtvrtý v průzkumech SANEPu s 13 % a píše k tomu statusy a miliony českých vlaječek,“ doplňuje Povolná.

Pod drobnohledem Šťastného podcastu se ocitnou také Alena Vitásková, Tomáš Březina nebo Karel Diviš. Chcete vědět víc o kandidátech, o kterých byste normálně nepřemýšleli?

Ve Šťastném podcastu se dozvíte třeba to, kdo z nich je největším fanouškem Elona Muska, kteří dva se spřátelili tak moc, že spolu už i sbírají podpisy, nebo kdo ukradl své volební heslo české bance.

Poslechněte si ho v přehrávači v úvodu článku.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované