Hlavní obsah

Šťastný podcast: Zakažme apríl. Jinak skončíme jako Slovensko

Foto: Profimedia.cz

Šťastný podcast se tentokrát zaměří na Slovensko a zbytečné apríly.

Reklama

Článek

V čem je na tom Slovensko líp než my? A proč bychom měli okamžitě zakázat apríl? Na to odpoví Šťastný podcast ve složení Jindřich Šídlo, Konstantin Sulimenko, Tereza Povolná a Ondřej Lasák.

Politická situace na Slovensku je čím dál zajímavější. V průzkumech opět vede strana Roberta Fica, kterého se Slováci konečně zbavili v minulých volbách – nebo si to aspoň mysleli. Když se ale ohlédneme do minulosti, jak to dělá Jindřich Šídlo, zjistíme, že volby možná ani nemohou dopadnout jinak než vítězstvím někoho hrozného.

„Připomínám, kdo vyhrál volby na Slovensku od roku 1992: 1992 Mečiar, 1998 Mečiar, 2002 Mečiar, 2006 Fico, 2010 Fico, 2012 Fico, 2016 Fico a 2020 Matovič. A to je tedy nádherná sestava lidí. I když proti některým pak poskládaly koalice ostatní strany. Takhle nás Slováci předběhli nejen prezidentkou, ale i premiérkou, protože měli Ivetu Radičovou, které se ale vláda rozpadla jen asi po roce a něco,“ vzpomíná Šídlo.

Pusťte si aktuální díl Šťastného pondělí

Pokud vám slovenská politika v něčem připomíná špatný vtip, v části Terezy Povolné o sociálních sítích politiků jsme se ohlédli za letošním aprílem. A zjistili jsme, že žádný vtip nebyl tak dobrý, aby kvůli tomu dávalo smysl tento zvyk ještě jakkoliv udržovat.

Tady je třeba příklad aprílového humoru, když se ho chopí politici: „Tomáš Zdechovský hned ráno na Twitter vystavil e-mail, který mu ‚jakože přišel‘ od Jindřicha Rajchla, aby vystoupil na demonstraci proti vládě před sto tisíci lidmi, ale že jeho odpověď zní ne. Rajchl to nenechal bez reakce a na Facebook napsal, že je Zdechovský pomýlený a že má něco s mozkem. A pak se do sebe tihle dva pustili,“ popisuje ve Šťastném podcastu Povolná.

„Také je třeba dodat, že apríl už je jen čistě korporátní svátek a nikdo kromě korporací, institucí a politiků nebo politických stran už apríl na internetu nejede,“ poukazuje Konstantin Sulimenko.

A Šťastný podcast proto vyzývá: Zrušme apríl. Nebo jak říká Jindřich Šídlo: „Vykašlete se na to. Není to povinné. Je to blbé. A jak někdo psal pak na twitteru, vtipy na 1. dubna dělají většinou lidé, jejichž problém je, že nejsou vtipní po zbytek roku.“

A co dalšího se dozvíte v tomto díle Šťastného podcastu? Nabídneme ultimátní řešení, kterým by šlo vyřešit naráz hned několik krizí na vysokých školách. Nebo důvod, proč se absolutně nikdo nenachytal na aprílový vtip ČSSD.

Pusťte si celý podcast v přehrávači v úvodu článku.

Šťastný podcast

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zprávy.

Ještě ten den večer si můžete poslechnout i Šťastný podcast, ve kterém vás bereme do zákulisí výroby oblíbeného pořadu. V podcastové afterparty rozebíráme, co se do aktuálního dílu nevešlo, a servírujeme důkladnou analýzu politického bizáru na sociálních sítích.

Účinkují Jindřich Šídlo, scenárista Konstantin Sulimenko, producent Ondřej Lasák a docentka Instagramu Tereza Povolná.

Poslouchejte na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Reklama

Doporučované