Hlavní obsah

Vlevo dole: „Myslete na blaho svých dětí.“ Co má Babiš v horoskopu na dnešek

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Reaktor podcastu Vlevo dole sledoval začátek soudu s Andrejem Babišem.

Reklama

Článek

V pondělí ráno se v budově pražského městského soudu otevíralo jedno okno za druhým a na ulici vykukovali zvědaví justiční zaměstnanci. Zatímco uvnitř se chystal usednout na lavici obžalovaných pravý Andrej Babiš, před budovou právě aktivisté z Milionu chvilek pro demokracii zavírali do vězení jeho falešného dvojníka.

„Proces roku“ s bývalým premiérem přilákal zástupy novinářů, zvědavců, ale i aktivistů. „Mně ta akce přijde nevkusná, chybí už jen výzvy k popravě,“ hodnotí happening Václav Dolejší. A Lucie Stuchlíková připomíná, že když se vláda potácela v problémech kvůli kauze Dozimetr, aktivisté zdaleka nebyli tak slyšet.

Autoři podcastu Vlevo dole rozebírají, jakou taktiku asi Babiš zvolí a jak to ovlivní výsledek hnutí ANO ve volbách. „Babiš se opět vžil do své role oběti, kterou umí dokonale. A v komunálních volbách z toho může i těžit. Jiná otázka jsou ale volby prezidentské,“ říká Lucie Stuchlíková.

Kauza se až do soudní síně nepropracovávala lehce, před soudcem Janem Šottem nakonec z celé skupiny stojí jen Andrej Babiš a Jana Nagyová. Žena, jež umí Babišovi říct dvě věci, které ho zajímají nejvíc – kde získat jakou dotaci a co mu předpovídají hvězdy.

Není sice známo, co Babišovi před soudem předpověděla jeho kartářka Nagyová, zato víme, co mu na dnešek věští Horoskopy.cz. Je prý vhodný den pro investice do zájmových aktivit dětí. Tak snad to u Babišů dopadne lépe než minule.

Až do soudní síně se autoři nedostali, protože na ně nevyšla vstupenka, ale zkusili zahrát, jak asi bude vypadat přestřelka mezi žalobci a obhájci. Čí to celé byl vlastně nápad? To nemůže otec pomoct dětem v podnikání? A kdo koho vlastně zneužil? Aktuální Reaktor si poslechněte v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované