Hlavní obsah

Vlevo dole: Slyšíte to ticho? Proč nikdo z koalice netlačí na Blažka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Politický podcast Vlevo dole se vrací ke kauze ministra Blažka a jeho schůzky s Nejedlým.

Reklama

Článek

Nevhodné, nešťastné, bouřka není argument, chceme vysvětlení. Koaliční strany minulý týden dávaly najevo, že schůzku ministra spravedlnosti Pavla Blažka s proruským lobbistou Martinem Nejedlým berou vážně.

Po schůzce s Blažkem ale politici otočili – a od té doby se tváří, jako by se nic nestalo. A že je to problém, který se jich nijak netýká, a má si ho vyřešit ODS. Můžeme se tomu ale vlastně divit?

„STAN si živě pamatuje svůj vlastní průšvih s Dozimetrem. TOP 09 řeší svého ministra zdravotnictví v problémech kvůli nedostatku léků a kauze IKEM. A lidovci se svými dvěma procenty mají taky svých starostí dost,“ říká Václav Dolejší.

Jediný, kdo se výrazněji vymezil, byli Piráti. Ale udělali to – jako vždycky – po pirátsku. Poté, co si před časem odhlasovali usnesení, že Blažek ohrožuje důvěru v justici, budou v polovině září hlasovat znovu. Tentokrát o tom, že „vyzývají svůj vládní a poslanecký tým, aby v rámci svých možností navrhly okamžité odvolání Pavla Blažka z postu ministra spravedlnosti“.

„Minule z jejich hlasování nebylo nic a z toho současného nebude taky nic. To je, jako když máma počítá do tří a pak počítá do dalších tří,“ říká Lucie Stuchlíková.

Chápe ODS, že se snaží zvítězit nad vlastními voliči? Jakou mají autoři Vlevo dole nejnovější konspirační teorii? A proč se Václav plíží garážemi? Bojí se snad Čestmíra Strakatého? Čerstvou epizodu si poslechněte v přehrávači v úvodu!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované