Hlavní obsah

Vlevo dole: Jak dopadl 28. říjen? Nesmlouvavé hodnocení hlav státu

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Prezident Pavel dokázal při udílení vyznamenání překročit stín Miloše Zemana.

Reklama

Článek

Prezident Petr Pavel to má za sebou – poprvé udělil státní vyznamenání. Jeho hlavním cílem evidentně bylo vyrovnat se s neblahým odkazem Miloše Zemana. A to se mu povedlo, hodnotí podcast Vlevo dole.

I když – laťka byla tak nízko, že ji v podstatě stačilo překročit. Stačí to? „Prezident v projevu nikomu nenadával, s nikým si nevyřizoval účty. Bylo to trochu od Šumavy k Tatrám a Pavel není nejlepší řečník, což víme od kampaně. Ale celkově to hodnotím pozitivně, líbil se mi optimismus a naděje, které se snaží lidem dát,“ říká Václav Dolejší.

Poslechněte si čerstvý Reaktor Vlevo dole:

I výběr oceněných byla sázka na jistotu – ačkoli jich bylo ve srovnání s historickým průměrem značné množství, neobjevilo se mezi nimi jediné kontroverzní jméno. A kritiky Miloše Zemana jistě potěšilo, že metál dostalo hned několik lidí, kteří si ho od předchozího prezidenta odmítli převzít.

Jak se tváří Václav Klaus?

„Já bych ocenila, kdyby ČT do přenosu zakomponovala malé okénko v obraze, ve kterém by nepřetržitě zabírala, jak se tváří Václav Klaus. Ale přiznejme mu k dobru, že alespoň přišel. Přístup Miloše Zemana, který se raději sešel s velikány jako Jaroslav Vodička a Jindřich Rajchl, je nízký,“ říká Lucie Stuchlíková.

Jak jste strávili státní svátek vy? Jsme ještě pořád v OSN? A nosili jste rádi ledvinku a šusťáky? Poslechněte si čerstvý Reaktor v přehrávači nahoře!

Vlevo dole

Podcast Václava Dolejšího a Lucie Stuchlíkové, politických reportérů Seznam Zpráv.

Politické kauzy, problémy tradičních i nových stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny. Nový díl každou středu na Podcasty.cz, na Seznam Zprávách a ve všech podcastových aplikacích.

Jaká epizoda vás bavila nejvíc? Co máme zlepšit? Své podněty, připomínky nebo tipy posílejte na e-mail audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované