Hlavní obsah

Bouřky mohou být silnější, než říkala předpověď. A také lze čekat kroupy a přívalový déšť

Varování před bouřkami. Tmavší barva znamená vysoký stupeň nebezpečí, světlejší mírné nebezpečí.

Reklama

Předpovězené bouřky mohou být silné a lidé mohou očekávat i přívalový déšť, kroupy a silný vítr.

Článek

Meteorologové rozšířili varovnou výstrahu pro nadcházející tři dny.

Předpovězené bouřky mohou být silné a lidé mohou očekávat i přívalový déšť, kroupy a silný vítr.

Ve středu se mají místy bouřky tvořit na celém území republiky, ve čtvrtek a v pátek budou v jihozápadní polovině území.

Ve středu se podle meteorologů budou bouřky místy objevovat v celé republice, ojediněle mohou být silné a v krátkém čase při nich může v úhrnech napršet kolem 30 milimetrů srážek. Později k večeru bude bouřková činnost slábnout, v dalších dnech se ale vrátí.

Kolem čtvrtečního poledne se bouřky začnou tvořit v jihozápadní polovině území, přičemž na jihu a jihozápadě Čech mohou být velmi silné s přívalovými srážkami kolem 50 milimetrů, kroupami a nárazy větru. V noci sice částečně zeslábnou, ale během pátku se budou v jihozápadní polovině území opět tvořit.

„V pátek večer a v noci na sobotu budou bouřky slábnout,“ doplnili meteorologové.

Ke zmírnění následků bouřek současně doporučují lidem, aby se měli na pozoru před úrazy způsobenými předměty uvolněnými větrem a ulomenými větvemi nebo před zásahem bleskem.

Také by měli podle ČHMÚ počítat s tím, že přívalový déšť může rychle rozvodnit malé toky nebo suchá koryta, podemlít silnice a zatopit níže položená místa či sklepy.

Reklama

Doporučované