Hlavní obsah

Brasil Fest přinese na přelomu července a srpna do Brna karnevalovou atmosféru

Ilustrační foto.

Reklama

Brasil Fest opět po roce roztančí Brno. Druhý ročník třídenního festivalu přinese na přelomu července a srpna do centra města karnevalovou atmosféru, brazilskou kulturu, temperamentní hudbu, tanec a jihoamerické jídlo.

Článek

„Vstup na akci bude až na zahajovací koncert Yamandu Costy na hradu Špilberk zdarma. Za vystoupení brazilského kytaristy lidé zaplatí 400 korun,“ řekla Markéta Kohoutková.

Sobotní program zahájí karnevalový průvod, který povede z Moravského náměstí na Zelný trh. Jednou z jeho tváří bude tanečnice a vítězka StarDance Veronika Lálová, která dříve tančila na karnevalu v Riu de Janeiro. „Brasil Fest mi umožní si ten úžasný zážitek z Ria prožít letos znovu, před českým publikem, za přítomnosti kamarádů a profesionálních hudebníků. Účastnila jsem se i loňského, prvního ročníku a bylo to perfektní, atmosféra byla jedinečná,“ řekla.

Následovat budou koncerty a taneční vystoupení na třech pódiích, a to na nádvoří Staré radnice, na Zelném trhu a na Jakubském náměstí. Hlavním účinkujícím bude mezinárodní kapela AYOM, která získala ocenění nejlepší kapely žánru World Music 2021. Součástí programu bude také ochutnávka specialit jihoamerické kuchyně a v neděli se mohou účastníci těšit na hudební a taneční workshopy v Lužánkách.

„Jsme šťastni, že festival dokázal přitáhnout takovou špičku hudební scény, jakou je Yamandu Costa, či nový objev na hudební scéně, kapelu AYOM. Také jsme rádi, že se nám podařilo dostat hlavní koncert na terasy hradu Špilberk a sobotní program rozšířit na celkem tři pódia,“ uvedl dramaturg festivalu Jakub Škrha.

Loňský první ročník festivalu vznikl jako oslava stoletého výročí česko-brazilských vztahů. „Festival byl zamýšlen jako jednorázová oslava. Jsem ovšem velmi rád, že se kapela Ritmo Factory v čele s Jakubem Škrhou rozhodla na velký úspěch navázat a Brasil Fest uspořádat i letos. Věřím, že se jim podaří připravit minimálně stejně kvalitní festival, který opět roztančí letní Brno,“ sdělil radní pro kulturu Marek Fišer (Piráti).

Kromě Brasil Festu nabídne letní Brno milovníkům hudby a tance také festival Brno živě s více než 30 koncerty na různých místech nebo festival Uprostřed, jehož součástí bude i baletní představení.

Reklama

Doporučované