Hlavní obsah

Britská televize odvysílá slova lady Diany o sexu a rozvodu s Charlesem

Britská televize odvysílá kontroverzní dokument o životě princezny DianyVideo: Reuters

 

Reklama

V dokumentárním filmu připraveném k 20. výročí Dianiny smrti stanice Channel 4 odvysílá soukromě pořízené nahrávky rozhovorů, které princezna vedla se svým poradcem o svém manželství.

Článek

Britská televize Channel 4 večer odvysílá nahrávky, na kterých se princezna Diana vyjadřuje k milostnému životu s princem Charlesem a smutku po rozpadu jejich manželství.

Plán stanice Channel 4 vyvolal v Británii ostrou kontroverzi zejména s přáteli tragicky zesnulé Diany. Rozhodnutí vysílat záznamy důvěrných rozhovorů o intimních záležitostech, z nichž mezitím už citoval třeba bulvární The Sun, prý porušuje právo na soukromí.

Princezna Diana o sexu s Charlesem

„Instinkt mi říkal, že je to všechno velmi zvláštní. Z jeho strany nikdy žádná snaha nebyla. Možná jednou za tři týdny… Pořád jsem na to myslela… A pak jsem si zvykla.“

Koncem srpna to bude dvacet let, co Diana, první manželka následníka trůnu, zemřela. Utrpěla smrtelná zranění při dopravní nehodě 31. srpna 1997 v Paříži. Bylo jí 36 let. Limuzína, ve které jela se svým přítelem Dodim Al Fayedem, se snažila uniknout dotírajícím fotografům na motocyklech.

Dianě bylo jen 19 let, když se v roce 1981 zasnoubila s Charlesem. Manželství se ale rozpadlo. Podle Diany to zavinila Charlesova milenka Camilla Parkerová Bowlesová, která se později stala jeho druhou ženou.

Nechtěl být jediný princ bez milenky

V dokumentárním filmu připraveném k 20. výročí Dianiny smrti stanice Channel 4 odvysílá soukromě pořízené nahrávky rozhovorů, které princezna vedla se svým poradcem o svém manželství, a to včetně sexu s Charlesem: „Bylo to divné, velmi zvláštní. Ale bylo to... Než vše zvadlo před šesti, ne sedmi lety, protože (mladší syn) Harry má osm,” říká Diana v jednom z rozhovorů. „Instinkt mi říkal, že je to všechno velmi zvláštní. Z jeho strany nikdy žádná snaha nebyla. Možná jednou za tři týdny... Pořád jsem na to myslela... A pak jsem si zvykla.”

Když si ale stěžovala na Camillu, Charles jí odvětil, že odmítá být jediným princem z Walesu, který nemá milenku. Diana také vypráví, jak oslovila královnu Alžbětu, aby s ní pohovořila o krachu svého manželství.

Rozhovory natočil v letech 1992 a 1993 v Kensingtonském paláci, kde Diana bydlela, herec Peter Settelen, který se snažil princezně pomoci zlepšit její vystupování na veřejnosti. Pásky mu byly předány až po dlouhé soudní bitvě. Část záznamů odvysílala roku 2004 ve Spojených státech televize NBC. V roce 2007 se nahrávky snažila použít i britská stanice BBC, film se ale nevysílal.

Reklama

Doporučované