Hlavní obsah

Brno poděkuje lidem projekcemi na Špilberk i koncerty filharmonie

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Projekce na hrad Špilberk nebo koncerty filharmonie budou součástí kampaně, kterou město Brno přichystalo jako poděkování občanům za dodržování opatření kvůli koronaviru.

Článek

První projekce na hrad se uskuteční ve čtvrtek ve 21:00 a potrvá do půlnoci, uvedla dnes v tiskové zprávě Kateřina Gardoňová z tiskového oddělení brněnského magistrátu. Projekce se budou opakovat každý večer po dobu následujícího týdne. Filharmonie bude hrát ze Staré radnice nebo střechy kryté tržnice.

Město reaguje na postupné uvolňování vládních opatření. „Vnímám pozitivně postupné uvolňování nařízení. Chci proto poděkovat všem lidem za dodržování pravidel. Věřím, že tato doba nás naučila větší zodpovědnosti, a budu velmi ráda, pokud si z ní všichni vezmeme ponaučení,“ uvedla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS). Podle ní by lidé dál měli dodržovat hygienické a bezpečnostní návyky. „Je to pravidelné mytí rukou či vyhýbání se lidem, pakliže se sami necítíme zdravotně zcela v pořádku. Trpělivost a opatrnost jsou pro tuto chvíli správnou cestou,“ dodala Vaňková.

Kampaň obsahuje například projekce na hrad Špilberk, které zajistí firma Spectrum Production ve spolupráci s Národním divadlem Brno a hradem Špilberk. „Projekce budou viditelné z Mendlova náměstí a Husovy ulice. Skrze animace poděkujeme nejen všem, kteří nosí roušky, ale i zdravotníkům, hasičům, policistům, pečovatelům, dobrovolníkům, řidičům, doručovatelům i prodavačům. Věřím, že jsme díky dodržování vládních nařízení na dobré cestě, ale nesmíme nyní polevit,“ uvedla uvolněná zastupitelka pro marketing a cestovní ruch Kristýna Černá (ODS).

V květnu se ke kampani připojí Filharmonie Brno se svými koncerty. „V pátek 8. května se lidé mohou těšit na přenos z věže Staré radnice, kde pětice dechových hudebníků zahraje i hymnu. Symbolicky tak dojde i k připomenutí 75. výročí od konce druhé světové války. Hrát se začne v 19:00,“ uvedla Gardoňová.

V pondělí 25. května ve stejný čas hudebníci odehrají koncert ze střechy tržnice na Zelném trhu. Po celý den bude na Zelném trhu nainstalována obrazovka, na které budou videa a poté samotný online přenos, jenž bude dostupný na sociálních sítích města a filharmonie.

Reklama

Doporučované