Hlavní obsah

Bývalý šéf O2 koupil obráběče kovů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Investiční skupina Thein, kterou založil bývalý generální ředitel O2 Tomáš Budník, koupila českou strojírenskou firmu Ponec, jež se zabývá přesným obráběním kovů a jejich dalším zpracováním.

Článek

Strojírenská společnost Ponec má více než dvacetiletou tradici v třískovém obrábění kovů a výrobě zakázkových montážních celků. Soustřeďuje se na přesnou a prototypovou výrobu pro klientelu z železničního, automobilového a leteckého průmyslu. A teď má nového majitele.

Koupila ji investiční skupina Thein bývalého generálního ředitele O2 Tomáše Budníka. Cenu transakce ani jedna ze stran neuvedla.

„Ponec přesně odpovídá naší investiční strategii na českém trhu. Hledáme výsledky práce šikovných českých lidí a know-how, které konkuruje nejpokročilejším světovým firmám. Takovým společnostem chceme pomoci s dalším rozvojem a zároveň je chceme zachovat v českých rukách,“ uvedla ředitelka skupiny Thein Jana Moravová. Odkup stoprocentního podílu ve strojírenské firmě je první investicí skupiny na českém trhu.

Investiční skupinu Thein založil bývalý generální ředitel O2 Budník letos v dubnu. Společnost se zaměřuje na zavedené firmy v České republice a na Slovensku se specializovaným know-how v informačních a komunikačních technologiích a průmyslu 4.0. Skupina nyní disponuje jednotkami stovek milionů korun, které pocházejí z bankovních zdrojů i od Budníka.

Reklama

Doporučované