Hlavní obsah

Byznysmen Šubrt radí: Lepší Masaryka číst než se fotit s jeho sochou

Rady v byznysu Oldřicha Šubrta, majitele kliniky Program Health Plus.Video: Silvie Friedmannová

 

Reklama

„Přečti si Masaryka.“ Tak zněla nejlepší rada, kterou jsem dostal od svého učitele, když jsem nastupoval do první manažerské funkce, říká byznysmen Oldřich Šubrt v rubrice Rady Byznysu.

Článek

Bylo to v roce 1991, kdy opouštěl aktivní medicínu. Původní profesí je totiž neurochirurg.

„Tehdy jsem té radě nerozuměl. Je strašně důležité, aby člověk věděl, jak udělat strategii a vizi, uměl vést tým. Ale když nemáte zakotvení, když nevíte, kde jsou vaše mantinely a proč to vlastně všechno děláte, když nemáte tak úplně rád lidi, tak to pak nedává smysl,“ říká Oldřich Šubrt v rozhovoru pro SZ Byznys.

Oldřich Šubrt

  • Původní profesí neurochirurg, nyní zdravotnický manažer a podnikatel.
  • V letech 1991 až 2006 ředitel Nemocnice na Homolce, 2006 až 2008 předseda představenstva a později poradce společnosti Agel a.s. miliardáře Tomáše Chrenka, 2008–2010 předseda představenstva Euroclinicum a.s.
  • Nyní je majitelem kliniky Program Health Plus.
  • Dlouhodobě propaguje digitalizaci zdravotnictví, e-health a telemedicínu.
  • Zajímá se mimo jiné o buddhismus, umění 20. století a české umělecké sklo.

I pandemii podle něj můžeme přežít v klidu a s rozmyslem.

„Je to krize jako každá jiná. Analyzovat ji, držet se pravidel a najít si v ní nějakou zajímavou možnost rozvoje, protože když krizi přežiji a ještě něco nového v ní vymyslím, tak na tom budu líp než předtím,“ míní.

A vyjmenovává také tři nejdůležitější věci, které v covidové době musí dělat správný šéf. Jaké to jsou, najdete ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované