Hlavní obsah

Čau lidi, pojďte volit. Fakt nevím, komu to hodím, řekl zubař Šmucler ve volebním studiu

První volební studio Seznamu. Jeho hosty jsou stomatolog Roman Šmucler a youtuber Kovy.

 

Reklama

Volební studio Seznam Zprávy, pátek 9:00. Mohou to být volby, jež určí, že Česká republika se vydá jiným směrem, než kterým se ubírala dosud. V pátek a sobotu vybírají Češi nové poslance a s nimi nepřímo i novou vládu.

Článek

Pokud vše půjde normálně, povede nová vláda, která vzejde z pátečních a sobotních voleb, zemi až do roku 2021. Jak by měl po tu dobu fungovat stát, jak moc by nám měl zasahovat do života a vůbec: jak by mělo Česko za čtyři roky vypadat?

Seznam spustil sérii volebních studií, do nichž pozval známé osobnosti z různých oborů: lékaře, youtubery, profesionální sportovce, byznysmeny, muzikanty, politiky a další.

Všech se ptáme, jak má fungovat ideální stát a co k tomuto ideálu chybí České republice. Hosty ranního studia jsou prezident České stomatologické komory Roman Šmucler a youtuber Karel „Kovy“ Kovář (ve videu nahoře).

„Něco je jinak než v 90. letech, kdy tu byly osobnosti jako Havel, Klaus, Zeman. Tehdy jsem věděl půl roku dopředu, koho budu volit. Teď nevím, komu to hodím, ani půl hodiny před volbou. A to mnohé politiky znám i osobně,“ řekl například Roman Šmucler.

Co jsme v něm pro vás připravili? Například seriál živě natáčených rozhovorů s lídry politických stran.

Politiky jsme zvali také do přímého střetu před našimi kamerami, do předvolebních Duelů.

Seznam Zprávy také sledovaly politiky přímo v kampani v projektu s názvem Sledovačka.

Reklama

Doporučované