Hlavní obsah

Cena nové okružní křižovatky v Třebíči bude vyšší, vyjde na 8,1 milionu

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nová křižovatka propojující hlavní tah na Velké Meziříčí s novou průmyslovou zónou se prodraží asi o 770 tisíc korun. Radnice za práce, které mají skončit v září, zaplatí asi 8,1 milionu korun (bez DPH), většinu uhradí z dotace.

Článek

Důvodem zvýšení ceny je podle starosty města Pavla Pacala (Pro Třebíč) potřeba většího množství dlažebních kostek i materiálu do podloží.

Vícepráce také zahrnují doplnění kamerového systému, který nebyl původně součástí dodávky. Okružní křižovatka, na které se částkou asi 705 tisíc korun podílí také Kraj Vysočina, se začala stavět na konci června. Propojuje Rafaelovu ulici, ulici U Obrázku a ulici Manželů Curieových. Vzniká na silnici 360, kterou spravuje Kraj Vysočina. Silnice vede na Velké Meziříčí a je nejrychlejší spojnicí Třebíče s dálnici D1. Nyní je na ní kvůli stavbě provoz omezený, osobní auta musejí jet přes Táborskou ulici.

Na stavbu křižovatky získalo město od ministerstva průmyslu a obchodu dotaci asi šest milionů korun, řekl Pacal.

Stavba křižovatky navazuje na vznik průmyslové zóny Rafaelova I o celkové výměře 8,3 hektaru. Výkup pozemků pro vybudování této průmyslové zóny schválili zastupitelé města v roce 2016. První pozemky se začaly prodávat o dva roky později.

Reklama

Související témata:

Doporučované