Hlavní obsah

Do nominace na Darwinovy ceny za zbytečná úmrtí se dostali i Češi

Češi soutěžili o Darwinovu cenu.Video: AP

 

Reklama

Mezi nominovanými byl muž s ustřeleným penisem nebo americký misionář.

Článek

Češi se letos dostali mezi nominované na Darwinovy ceny. Ty podle pořadatelů oslavují zbytečná úmrtí lidí po celém světě, jelikož tím podle Darwinovy teorie přispěli k přirozenému výběru a obohatili lidský genom svojí smrtí.

Umístěnými Čechy jsou hledači kešek, kteří se v Praze vydali do kanálů v blízkosti Vltavy, přestože předpověď počasí varovala před silnými dešti. Dva členové čtyřčlenné skupiny hledačů přežili, tělo sedmadvacetileté ženy se našlo pod Jiráskovým mostem, tělo muže se podařilo nalézt o několik dní později.

Mezi dalšími nominovanými je nedávný případ amerického misionáře, kterého před několika týdny zabil domorodý indický kmen. Muž si smrt vysloužil svou snahou o infiltraci mezi členy kmene, přestože je jejich kontaktování ze zákona zakázáno. Důvodem pro snahu mladého muže dostat se ke kmeni blíže byl jeho záměr konvertovat je ke křesťanství.

Jedním z dalších v žebříčku je i přeživší muž ze Spojených států. Ten si šel nakoupit do arizonské pobočky obchodního řetězce Walmart se svou zbraní za pasem. Zbraň mu ale při nakupování vyklouzla a při jejím chytání muž omylem vystřelil proti svému rozkroku. Adeptem na Darwinovu cenu tak je díky tomu, že se už nemůže reprodukovat.

Výsledky hlasování může anonymně ovlivnit kdokoli, kdo navštíví oficiální stránky Darwinových cen. Umístění jednotlivých smrtí je následně zveřejněno na záčátku dalšího roku.

Reklama

Související témata:

Doporučované