Hlavní obsah

Česká Excalibur Army bude v Indonésii vyrábět raketomety

Foto: Excalibur Army

Ilustrační foto.

Reklama

Firma Excalibur Army z průmyslově-technologického holdingu Czechoslovak Group (CSG), který vlastní a řídí podnikatel Michal Strnad, podepsala s indonéskou společností PT Republik Defensindo smlouvu o společné výrobě raketometů.

Článek

Výroba začne v Indonesii letos, informovala o tom dnes Czechoslovak Group. Hodnotu kontraktu nezveřejnila.

Jde o raketometné systémy RM-70 Vampire ráže 122 milimetrů na podvozcích Tatra. Obě strany se rovněž smluvně zavázaly na přesunu potřebných technologií. Vyrábět se bude ve městě Batam, zbraně půjdou indonéským ozbrojeným silám. „Smlouva vytváří potenciál pro exportní zakázky a spolupráci v řádech desítek milionů dolarů,“ uvedla CSG ve zprávě.

Raketomety RM-70 Vampire včetně speciálních podpůrných a velitelských vozidel dodala Excalibur Army do Indonésie již v roce 2016. Tehdy byly vyrobeny a sestaveny ve spolupráci českých a slovenských podniků.

Společnost Excalibur Army je českým výrobcem a prodejcem těžkých vojenských vozidel, náhradních dílů, zbraní, munice a dalšího vojenského vybavení.

Firmy z Czechoslovak Group působí v automobilovém, železničním, leteckém i hodinářském průmyslu a vyrábějí zbraně, munici či speciální vozidla. Kromě divize Land Systems, kde se soustřeďuje obranná výroba a obchod pozemních vozidel či munice, se rozvíjí divize Aerospace, kam patří výroba radarů ve společnosti ELDIS Pardubice, servis civilních letadel či letecký výcvik.

Provozní zisk (EBITDA) skupiny předloni meziročně vzrostl o 53,7 procenta na 2,97 miliardy korun. Tržby se zvýšily o 21,3 procenta na 28,5 miliardy korun. Ve společnosti pracovalo 8200 zaměstnanců.

Reklama

Doporučované