Hlavní obsah

Český zázrak v brněnské MotoGP. Kornfeil vyhrál kvalifikaci

Motocyklista Jakub Kornfeil o budoucnosti i o skoku při závodě v Le Mans.Video: Karolína Bulisová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Brněnský rodák Jakub Kornfeil si na Masarykově okruhu dojel pro první pole position v kariéře.

Článek

Kvalifikaci na Velkou cenu České republiky třídy Moto3 vyhrál Kornfeil teprve jako druhý český závodník. Na závod MS silničních motocyklů se před ním kvalifikoval už jen Lukáš Pešek.

„Tým mi poskytl lepší motorku, lepší mechaniky, lepšího týmového kolegu,” jmenuje Kornfeil v rozhovoru pro Seznam důvody, proč v Moto3 zůstal.

Jakub Kornfeil nyní po zisku první pole position v kariéře odstartuje do nedělního závodu z první řady. Spolu s ním budou z přední pozice vyjíždět Brit John McPhee a Španěl Marquis Ramirez.

Šestnáctiletý Filip Salač, který nastupuje na divokou kartu, se umístil až na posledním 26. místě. Karel Abraham v MotoGP byl o tři příčky lepší.

Kornfeil měl na motorce značky KTM nejlepší čas až v samotném závěru kvalifikace, tedy 2:07,981. Byl tak o téměř půl vteřiny rychlejší než McPhee a o 3,1 vteřiny rychlejší než Salač.

„Závoděním si nevydělám na pohodlný život, spíš na přežívání. Já to dělám, protože mě to baví a naplňuje. Možná jednou, až dosáhnu větších výsledků, tak se závoděním bude dát slušně živit,“ dodává Jakub Kornfeil k jeho motivaci ve sportu. Tak možná se k tomu nyní začíná schylovat.

Reklama

Doporučované