Hlavní obsah

Karel III. začne znovu vykonávat některé veřejné královské povinnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: X.com/RoyalFamily

Král Karel třetí bude znovu vykonávat veřejné povinnosti, ilustrační fotografie.

Reklama

Buckinghamský palác oznámil, že král Karel III. příští týden obnoví své veřejné angažmá poté, co dosáhl povzbudivého pokroku v léčbě rakoviny.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Pro krále to ještě nebude úplný návrat k oficiálním závazkům, i částečný návrat je však pozitivním signálem od Buckinghamského paláce. Král Karel začne příští úterý symbolickým výletem do centra pro léčbu rakoviny, píše BBC. Cestu podnikne s královnou Camillou, setká se s pacienty a zaměstnanci a projeví tak svou podporu výzkumu rakoviny.

V létě se pak zúčastní státní návštěvy, kde bude hostit japonského císaře a císařovnu – poprvé od roku 1998.  Palác BBC sdělil, že v nadcházejících týdnech ho čekají i další události. Král je prý „velmi povzbuzen“, a chce se veřejných akcí účastnit.

Zůstává však stále nejisté, zda dorazí i na některou z velkých akcí v blízké budoucnosti, jako je „Trooping the Colour“, připomínka dne vylodění v Normandii nebo letní zahradní oslavy. Rozhodnutí budou podle paláce učiněna podle doporučení lékařů v nejbližší době. Dodal však, že nepůjde o „celý letní program“. Karel III. zmeškal obvyklá královská veřejná setkání od zákroku kvůli zvětšené prostatě a následné diagnóze rakoviny oznámené v únoru.

Rakovina krále Karla III.

Lékaři odhalili rakovinu krále Karla III. podle oficiálních informací v počátečním stadiu. Panovník se nebude vídat s veřejností, ale bude dál plnit ústavní povinnosti, včetně pravidelných setkání s premiérem Rishim Sunakem.

Reklama

Doporučované