Hlavní obsah

Chodov kvůli úspoře peněz odloží některé investice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Chodov na Sokolovsku kvůli úspoře peněz pravděpodobně odloží některé letošní investice. Půjde zejména o ty, které byly rozděleny do několika etap.

Článek

Vedení města očekává propad příjmů až o 30 milionů korun, řekl ČTK starosta Patrik Pizinger (Místní). Města budou mít letos zřejmě nižší daňové příjmy kvůli opatření proti šíření koronaviru.

„Tím, že nemáme lesy nebo majetek, který bychom mohli ve velké míře pronajímat, jsou příjmy města Chodova z větší části závislé na rozpočtovém určení daní,“ řekl Pizinger. „Procházíme aktuálně rozpočet našeho města i našich organizací a zvažujeme, které investice jsou opravdu nutné realizovat,“ dodal.

Které výdaje by se měly odložit, podle starosty zatím není jasné. Uvažuje se například o skateparku, který chce město umístit k areálu koupaliště Bílá voda. Radnice chtěla letos dát 850 000 korun na projektovou dokumentaci. Definitivní rozpočtová opatření třináctitisícového města by podle starosty měla být známa až po červnovém jednání zastupitelstva.

Chodov letos hospodaří s vyrovnaným rozpočtem s příjmy i výdaji 290 milionů korun. Do investic plánovalo dát 83 milionů korun, přičemž největší investiční akcí je přestavba školy za 40 milionů korun, která nedávno začala.

Reklama

Doporučované