Hlavní obsah

Chrudim prodá další pozemky v průmyslové zóně Západ

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zastupitelé Chrudimi schválili další prodeje pozemků v průmyslové zóně Západ. Tři firmy mají zájem dohromady o zhruba 17 tisíc metrů čtverečných. Město by za ně mělo získat více než 11 milionů korun bez DPH.

Článek

Chrudimské firmy Monas Trade Company a Redleta chtějí společně koupit přibližně 5000 metrů čtverečných. První se věnuje distribuci vlasové kosmetiky, druhá výrobě, prodeji a servisu hydraulických zařízení. V zóně plánují vybudovat skladové haly a administrativní zázemí. Obě firmy slibují vytvořit kolem deseti nových pracovních míst.

O prodej 12 tisíc metrů čtverečných požádala místní společnost Burkoň, která prodává střešní krytiny a klempířské výrobky a provádí tesařské, pokrývačské a klempířské práce. Na pozemcích chce vybudovat skladovací halu, klempířskou dílnu a venkovní skladovací plochy. „Stávající areál nám pro naši činnost nestačí,“ uvedla firma v žádosti, předpokládá vznik deseti nových pracovních míst.

V prosinci zastupitelé schválili v průmyslové zóně Západ prodej zhruba 5000 metrů čtverečních společnosti Stavební huť Slatiňany. Na pozemku chce vybudovat nové sídlo a výrobní areál, součástí bude administrativní zázemí firmy, výrobní hala, sklady a parkovací plochy. Celková hodnota transakce činí asi 3,25 milionu korun bez DPH.

Průmyslová zóna Západ o rozloze 33 hektarů, jejíž zřízení Chrudim stálo zhruba 100 milionů korun, je z velké části zaplněná. Pracuje zde například chrudimská společnost Dřevovýroba Ficek nebo výrobce tubusů pro větrné elektrárny Siag. Město prodalo pozemky i firmě Sofiko, která vyrábí plechy na pečení a různé typy forem pro pekárny nebo výrobci automobilových tlumičů Kayaba. Parcely v průmyslové zóně Západ vlastní také rakouský výrobce řetězů Pewag. Radnice si ponechala pozemek, na němž by město vybudovalo druhý větší sběrný dvůr. Menší průmyslová zóna Sever u výjezdu z města na Pardubice je už rozprodaná.

Reklama

Doporučované