Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo má problém. Fotbalová superstar však obvinění ze znásilnění popírá a chce se soudit

Foto: Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo.

Reklama

Američanka Kathryn Mayorgaová obvinila Cristiana Ronalda ze znásilnění. Fotbalová superstar obvinění striktně odmítá, žena se chce podle něj zviditelnit.

Článek

Jen pár měsíců poté, co měl Cristiano Ronaldo problémy s daňovými úniky a byl odsouzen na dva roky, bude nejspíš muset k soudu znovu. Tentokrát má ale vážnější problém. Američanka Kathryn Mayorgaová tvrdí, že ji fotbalista v roce 2009 znásilnil v hotelu v Las Vegas.

Že se oba setkali a k sexuálnímu styku doopravdy došlo, připouští i sám Ronaldo. V červnu v roce 2009 byl s přáteli v Las Vegas, když se setkal s tehdy pětadvacetiletou Kathryn Mayorgaovou. Ji a její přátele pozval do svého apartmá. Jenže tady shoda ve verzi fotbalové superstar a bývalé učitelky z mateřské školy končí.

Verze Kathryn Mayorgaové

Podle žaloby fotbalista ženu přesvědčil, aby se k němu přidala ve vířivce. Zatímco se převlékala v koupelně, tak po ní obnažený Ronaldo požadoval orální sex, který odmítla. Mayorgaová ve své verzi tvrdí, že ji tehdy čtyřiadvacetiletý fotbalista odvlekl do ložnice, kde ji znásilnil. A to i přes to, že se opakovaně slovně bránila.

Ronaldo se podle ní po celém incidentu omluvil s tím, že se takto obvykle nechová. „Jsem z 99 procent dobrý muž, nevím, co se stalo s tím jedním procentem,” litoval tehdy údajně portugalský fotbalista, když před mladou ženou klečel na kolenou.

Mayorgaová ve svém obvinění rovněž tvrdí, že se ihned po sexuálním zneužití dostavila do nemocnice ke zdravotnímu vyšetření. Při výpovědi na policii, která následovala, ale Ronalda udat nechtěla, bála se veřejného zostuzení. O několik týdnů později ale přeci jen při dalším výslechu jméno portugalského fotbalisty uvedla. Jeden z vyšetřovatelů ji ale prý od žaloby odrazoval s tím, že by byla podezřelá ze snahy o vydírání.

Podle Mayorgaové nakonec Ronaldo a jeho právní tým využili její nalomené psychiky a přiměli ji k podepsání dohody o mlčenlivosti. Na oplátku jí měl portugalský fotbalista vyplatit 375 tisíc dolarů, tedy skoro 8 a půl milionu korun.

Verze Cristiana Ronalda

Verze Cristiana Ronalda je o poznání kratší. I on připouští, že měl s Mayorgaovou sexuální styk, podle něj však byl dobrovolný z obou stran.

K celé situaci se vyjádřil i svým fanouškům, a to v živém vysílání na svém instagramovém účtu. „Lidé, co tohle říkají, si díky mému jménu chtějí pomoct ke slávě,” řekl Ronaldo fanouškům prostřednictvím Instagramu.

Co bude následovat?

Čtyřiatřicetiletá Američanka už podala žalobu k civilnímu soudu ve státě Nevada. Celý spis má 27 stran. Jenže promluvením o celém incidentu porušila smlouvu o mlčenlivosti, kterou v roce 2009 podepsala. Podle ní by tak měla Ronaldovi všechny peníze vrátit a zaplatit i náhradu škod.

Jenže žaloba už je u soudu a nabízí se tak jedna otázka: Proč se k tomuto kroku Mayorgaová rozhodla až po devíti letech? Odpovědi se nabízí hned tři.

Mayorgaová má nového, zkušenějšího právníka. Ten zastává názor, že mimosoudní dohoda není neporušitelná. To právě on jménem své klientky podal na Ronalda žalobu. Druhým důvodem je, že i díky kampani MeToo se změnilo pohlížení na ženy, které se svěří se sexuálním zneužíváním. Kampaň Mayorgaové prý dodala sebevědomí.

Posledním důvodem je zvědavost. Dnes čtyřiatřicetiletá žena prý celých devět let přemýšlela, zda jsou na světě další ženy, které Ronaldo znásilnil. A očekává tak, jestli se k ní připojí další.

Jenže jde o závažné obvinění, které samozřejmě portugalská superstar nechce nechat bez povšimnutí.

Ronaldův právní zástupce vydal prohlášení, ve kterém popírá všechna obvinění ze strany Mayorgaové. Zároveň Ronaldova strana zvažuje žalobu na týdeník Der Spiegel kvůli kompenzaci morálních škod. Právě německý týdeník teď totiž s rozhovorem, který celý soudní spor odhaluje, přišel.

Zprávy o znásilnění jsou podle Ronaldových právníků „očividně nelegální“ a jde o „novinářskou fikci“.

Německý týdeník se brání tím, že má k dispozici dokumenty, které celý případ potvrzují. A to i tím, že na nich má být podpis samotného Cristiana Ronalda. Pravdivost celého obvinění podle redakce Der Spiegel podporuje i fakt, že Ronaldo soudem týdeníku stále pouze vyhrožuje.

Policie ve státě Nevada se teď bude celým případem zabývat. Ronaldo tak bude muset k výslechu podat svou verzi toho, co se před devíti lety v Las Vegas odehrálo.

Reklama

Doporučované