Hlavní obsah

Den v byznysu: Ani nejlepší adresa v Česku nezajistí šlapající byznys

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Zuzana Hodková

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 22. dubna.

Článek

Pražská ulice Pařížská se dlouhodobě těší pověsti nejluxusnějšího bulváru Česka. Pandemie ukázala, že ani nejslovutnější značky nejsou v Praze dostatečně odolné, pokud nedorazí turisté. Butiky v Pařížské provozuje také společnost Luxury Brand Management miliardáře Zdeňka Bakaly – ta musela požádat soud o vyhlášení mimořádného moratoria na splácení závazků, zkrátka jí došly peníze.

Jednorožec na obzoru

Česká start-upová scéna vyhlíží dalšího jednorožce, tedy firmu s hodnotou přes miliardu dolarů. Může se jí stát softwarová firma Productboard, která dostala od amerických investorů kapitálovou injekci pro další rozvoj ve výši 1,5 miliardy korun.

Rusko? Není ani významný obchodní partner

Doby, kdy Rusko používalo jako účinný klacek na státy střední Evropy a Pobaltí dodávky energií, jsou dávno pryč. Do Česka sice východní velmoc dodává benzin i plyn, ale ani objem těchto dodávek ho nedokáže zařadit mezi významné dovozce.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované