Hlavní obsah

Den v byznysu: Cesta v čase do zlatých 60. let. Tak jsme loni pili pivo

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 20. dubna.

Článek

České restaurace a hospody měly v posledním roce otevřeno bez vládních omezení jen čtyři měsíce. Že budou počítat ztráty v miliardách, bylo jasné, nyní restauratéři zveřejnili definitivní účet – téměř 103 miliard korun, 57 procent obvyklých tržeb. A krutý účet za pandemii vystavily také české pivovary – jejich výstav meziročně poklesl o 6,9 procenta. Navíc se roční spotřeba piva na hlavu snížila o 14 půllitrů, a skokem se tak vrátila do 60. let minulého století.

K sedmi miliardám dluhů se blíží další

Majitel finanční skupiny Creditas Pavel Hubáček si nechal od ČNB schválit prospekt dluhopisů za pět miliard korun. Miliardář už má dluhopisovou zátěž z minulých let. Letos a v příštích letech má splatit celkem sedm miliard.

Index dostupnosti bytů

Seznam Zprávy spustily nový index, který ukazuje dostupnost bytů v Česku. Pracuje s průměrnou cenou pětašedesátimetrového bytu a úrokovou sazbou hypotéky. Z indexu mimo jiné vyplývá, že Pražané utratí za průměrnou hypotéku polovinu své mzdy, zatímco jinde v republice jde o třetinu.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované