Hlavní obsah

Den v byznysu: Krize neznamená jen úpadek. Ale i příležitost pro investice

Přehrajte si pořad Den v byznysu.Video: Zuzana Hodková

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve čtvrtek 11. března.

Článek

Kolínská Draslovka míří do světa

Kolínský holding Draslovka se pouští do světové expanze. Firma chce postavit tři nové továrny za přibližně 5,5 miliardy korun. Mají stát v Evropské unii, USA a Africe.

„Naším cílem je vybudovat dvě špičkové továrny na výrobu kyanovodíku mimo Evropu. Během následujících tří let bychom rádi postavili novou továrnu na výrobu kyanovodíku v Africe, kde chceme produkovat chemikálie užívané v těžebním průmyslu a agrochemii,“ řekl Pavel Brůžek, předseda představenstva Draslovka Holding.

Streamovacím službám pandemie svědčí. I v Česku

Češi si v pademii oblíbili streamovací služby jako Netflix nebo HBO Go. Počet jejich uživatelů se více než ztrojnásobil. Loni si je předplácelo zhruba 10 procent lidí. O rok dříve to byla pouhá tři procenta.

PPF je blíž spojení Monety a Air Bank

První fáze plánu na spojení Monety a Air Bank je téměř hotová. Investiční skupina PPF oznámila, že se jí podařilo zajistit odkoupení 28 procent akcií Monety. Dá za ně 11,3 miliardy korun. Obchod musí ještě schválit Česká národní banka. Teprve pak můžou oficiálně začít jednání o sloučení obou bank.

Buffett v elitním klubu

Investor Warren Buffett se dostal do elitního klubu nejbohatších lidí s jměním nad 100 miliard dolarů. Důvodem byl výrazný růst ceny akcií jeho společnosti Berkshire Hathaway na rekordní výši 407 tisíc dolarů.

Desetina živnostníků „nepřežila” pandemii

Pandemie zlikvidovala více než desetinu živnostníků poskytujících služby, tedy například hospodské, kuchaře, kosmetičky, pedikéry, pradleny či holiče. Vyplývá to z únorového průzkumu společnosti Reservio, která funguje jako rezervační portál pro drobné podnikatele ve 130 zemích světa. Průzkumu se zúčastnilo 650 podnikatelů.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Související témata:

Doporučované