Hlavní obsah

Den v byznysu: Lockdown číslo dvě? Vypnutí ekonomiky už pro některé nastalo

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pátek 9. října.

Článek

Česko se dnes probudilo do druhého vypnutí ekonomiky, i když neoficiálního. To skutečné ale může přijít. Vláda nemůže vyloučit lockdown, což bude mít samozřejmě dopad na ekonomiku, řekl dnes premiér Andrej Babiš.

Které restaurace druhou vlnu nepřežijí?

Omezení provozu restaurací jen do 20 hodin připraví gastronomii o podstatnou část příjmů. Z analýzy platebních transakcí, již pro Seznam Zprávy připravila Česká spořitelna, přitom vyplývá, že nejvíce se nové opatření dotkne barů, které přijdou o více než polovinu tržeb. Restaurace ztratí 25 procent příjmů a fastfoody 13 procent.

Podnikatelům dochází trpělivost

O tom, že nyní začne doslova hospodská rvačka o přežití, promluvil i známý kuchař a restauratér Zdeněk Pohlreich a svým kolegům přidal drsnou radu.

Podvodníci si zase hrají na bankéře

Klienti českých bank se v posledních týdnech stávají terčem útoků podvodníků, kteří se z nich snaží především po telefonu vylákat přihlašovací údaje do digitálního bankovnictví nebo čísla jejich platebních karet. Asociace i banky upozornily, že přihlašovací údaje do bankovnictví, čísla platebních karet ani potvrzovací kódy z SMS zpráv žádná banka po svých klientech nikdy nepožaduje.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM , a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované