Hlavní obsah

Den v byznysu: Vládní zpátečka zabránila řízenému promořování nad ešusem

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Zuzana Hodková

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 2. března.

Článek

Vláda zavřela závodní jídelny, aby je po necelých 24 hodinách zase otevřela. A ústy ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) se za chaos, který způsobila, omluvila. Reálně hrozilo, že zaměstnanci dostanou jídlo do ešusu a jíst ho budou v šatně nebo přímo u linky.

Majitelé chat sčítají ztráty

Pronajímané chaty a apartmány byly jedinou možností, kde se turisté mohli ubytovávat. Kvůli uzavření okresů však pobyty ruší a pronajímatelé přicházejí o klienty, ztráty půjdou do milionů.

Volvo bude elektrické

Švédský výrobce osobních automobilů Volvo Cars chce do roku 2030 prodávat pouze elektrické vozy. Automobilka s čínským vlastníkem ukázala svůj druhý ryze elektrický model. Elektrotrend se už začíná výrazně projevovat i ve statistikách, prodej nějakého typu elektrovozu se loni na hlavních trzích zvýšil o 30,5 procenta na 5,9 milionu vozů.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované