Hlavní obsah

Denní přehled: Máničky zpátky v módě, Hamáček si rýpl do Prymuly a debata o hranicích

Foto: Profimedia.cz

Vlivná světová kadeřnická studia předpovídají, že se muži po koronavirové pandemii uchýlí k účesům jednoduchým na údržbu. Třeba k mulletu.

Reklama

Článek

Znovuotevření hranic není pro premiéra Babiše prioritou, otci mohou k porodu (pokud mají porodnice to správné zázemí) a komunistický poslanec Ondráček chtěl poslat studenty na pole. Co dalšího přinesl čtvrtek?

Výjezdní doložku máte?

„Otevření hranic? Pro mě je teď priorita, co se děje doma,“ prohlásil premiér Andrej Babiš. A spustila se debata: kdy a jak budeme moci ven? Roman Prymula prohlásil, že v létě by se mohly otevřít hranice třeba s Chorvatskem nebo Slovenskem. Jan Hamáček si do něj na Twitteru rýpl, že z takových prohlášení mohou být občané zmatení. Pohled našeho šéfkomentátora Jana Lipolda: „Vláda nesmí hranice zavřít jen tak, protože koronavirus a nouzový stav. Koronaopona by se v Evropě měla zvedat koordinovaně.“

Na tyto lidi dopadl covid-19 nejvíce

Musíme ochránit ty, kteří bojují v první linii, slibovala vláda. Přesto je v Česku ze zhruba 6000 nakažených 10 procent zdravotníků. Nejhůř jsou na tom sestry, z nichž i dvě zemřely. Ministerstvo zdravotnictví pro lékaře, záchranáře a sestry vydalo celou řadu mimořádných pokynů. Včetně těch, které je z hlediska karanténních nařízení řadí na druhou kolej. Zatímco běžný občan po rizikovém kontaktu musí automaticky do karantény, u zdravotníků takové pravidlo platit nemusí.

Mánička zpátky v módě

S opětovným otevřením kadeřnických služeb zatím vláda počítá až ke konci května. Už teď ale hlásí třeba řetězce Klier a Cut & Color, že první měsíc po otevření bude „narváno“. Překvapivě: půjde převážně o muže – jejich kratší vlasy totiž vyžadují pravidelnější údržbu. Mimochodem - vlivná světová kadeřnická studia už na aktuální situaci s pandemií koronaviru zareagovala ve svých katalozích. Podle kadeřníka Jakuba Šimíčka jsou plné „bezúdržbových“ delších pánských účesů.

Chcete podrobnější souhrn?

Plnou verzi speciálního newsletteru se souhrnem toho nejdůležitějšího dění kolem pandemie koronaviru si můžete objednat ZDE. Chodí každý všední den.

Než otevřou kadeřnictví…

Možná už to nebudete moci vydržet a pokusíte se ostříhat si vlasy sami. Někteří kadeřníci začali nabízet virtuální konzultace, během kterých detailně navádí klienty, jak ostříhat sebe nebo své polovičky v domácích podmínkách. Troufnete si na manžela nebo na svou ofinu?

Reklama

Doporučované