Hlavní obsah

DiCaprio zachraňuje planetu. Investuje do životního prostředí

Foto: Shutterstock.com

Leonardo DiCaprio chce zachránit planetu investicí životního prostředí. (Zdroj: Shutterstock.com)

Reklama

Další filmová hvězda chce zachránit planetu. Oscarový herec bude spolu s filantropy investovat do nového projektu na ochranu životního prostředí.

Článek

Leonardo DiCaprio se přidá ke skupině filantropů, kteří se rozhodli investovat do nového neziskového projektu na ochranu životního prostředí. V rámci projektu by měla vznikat řešení klimatických změn a ubývání biologických druhů. DiCaprio bude do projektu investovat spolu s vdovou po zakladateli firmy Apple Laurene Powell Jobsovou a podnikatelem a prezidentem firmy Vista Brianem Shethem.

Projekt s názvem Earth Alliance (Sdružení Země) sdružuje dohromady organizace na ochranu životního prostředí, které všichni tři investoři založili v minulosti. Podle oficiální zprávy bude v rámci projektu pracovat tým vědců a ochránců přírody. Jejich úkol bude ochraňovat ekosystémy a zvířata ve volné přírodě, zaměřit se na klima a práva domorodců v přírodních rezervacích a v neposlední řadě podporovat obnovitelnou energii.

„Budeme poskytovat granty, vzdělávací programy a financování nejrůznějším kampaním. Chceme také spolupracovat s organizacemi a jednotlivci na místech nejvíce postižených úbytkem biologické rozmanitosti a změnou klimatu,“ píše se v oficiální zprávě.

DiCaprio projekt nazval novou, větší a pohotovější platformou, která díky sdílení zdrojů a expertiz s menšími projekty dokáže vyvinout nejlepší programy, které skutečně povedou ke změně planety.

„Jsem neuvěřitelně pyšný na to, jaký dopad měla jenom moje organizace za posledních dvacet let své existence. Podpořili jsme už 200 projektů a spolupracovali s více než 132 organizacemi zaměřujícími se na klimatické změny, zachování oceánů a půdy, ochranu ohrožených druhů a práva domorodých obyvatel,“ řekl serveru Variety. „Teď nastal další krok, protože se moje organizace LDF sdružuje s projektem Earth Alliance. Laurene a Brian jsou skvělí vůdci a sdílíme spolu vášeň pro životní prostředí a pochopení naléhavosti změny současného stavu. Jsem pyšný, že s nimi mohu spolupracovat,“ dodal. Stejné oznámení se objevilo i na Twitteru jeho nadace.

„Všechno, co známe a milujeme, ohrožuje klimatická krize. Každý z nás se musí zeptat sám sebe, co víc může udělat pro planetu, na které všichni žijeme,“ doplnila hercovo vyjádření Powell Jobsová. Sheth dodal, že je naše planeta v kritickém bodě. Všichni podle něj mají možnost změnit celou společnost na takovou, která žije v harmonii s přírodou na planetě.

Shethova nadace Sangreal pokryje funkční a administrativní výdaje na projekt Earth Alliance.

Reklama

Doporučované