Hlavní obsah

Čeští hokejisté porazili obhájce titulu Kanadu a míří do semifinále

Foto: Profimedia.cz

Vítěznou branku vstřelil Jakub Štancl 11 vteřin před koncem utkání.

Reklama

aktualizováno •

Hokejová reprezentace do 20 let si na světovém šampionátu zahraje o medaile. Rozhodující branka padla 11 vteřin před koncem utkání, a ukončila tak naděje Kanaďanů na obhájení titulu mistra světa.

Článek

Tým českých hokejistů do 20 let míří do semifinále na mistrovství světa ve švédském Göteborgu. Postup dnes vybojovali vítězstvím 3:2 nad Kanadou. Rozhodující branku trefil 11 vteřin před koncem Jakub Štancl.

Zatím není jasné, s kým se mladí Češi v semifinále utkají. Pokud Švédové i USA splní roli favoritů ve čtvrtfinálových soubojích, utká se český tým se Švédy.

Češi se s Kanaďany utkali již minulý rok na mistrovství v Halifaxu, kde ale ve finálovém utkání domácí Kanadě v prodloužení podlehli, popisují České noviny. I druhé místo se ale tehdy dalo považovat za úspěch, protože to bylo poprvé za 18 let, kdy Češi dosáhli na medaili.

Kanada, která je stabilně jedním z největších favoritů hokejových turnajů, tak v semifinále mistrovství bude chybět poprvé od roku 2019. Od té doby titul mistra světa obhájila třikrát kromě roku 2021, kdy dosáhla pouze na stříbro.

+4

Reklama

Doporučované