Hlavní obsah

Kajínek dostal pokutu za další dopravní nehodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Jiří Kajínek po propuštění z vězení v roce 2017.

Reklama

Úřad ve Velkém Meziříčí rozhodl o trestu pro omilostněného vraha Jiřího Kajínka za dopravní nehodu, při které se střetl s jiným vozem. Jeho pobyt na svobodě tím ale ohrožen není.

Článek

Omilostněný vrah Jiří Kajínek, jehož v roce 2017 amnestoval bývalý prezident Miloš Zeman, dostal pokutu za svoji dopravní nehodu.

Jako trest zaplatil dva tisíc korun.

Dopravní incident se stal na začátku června. Tehdy vjel Jiří Kajínek se svým vozem značky Mercedes do protisměru a střetl se s jiným autem.

Podle podmínek milosti nesmí Jiří Kajínek do konce května 2024 způsobit jakýkoliv trestný čin, jinak by se mohl do vězení vrátit. „Jiřímu Kajínkovi promíjím nevykonaný zbytek trestu odnětí svobody na doživotí a to pod podmínkou, že se do sedmi let od udělení této milosti nedopustí trestného činu,“ uvádí se v rozhodnutí Zemana z května 2017.

Tato dopravní nehoda tedy Kajínkův pobyt na svobodě neohrožuje, neboť se jednalo o přestupek.

Kajínkův poslední dopravní případ policie v polovině června předala úřadu ve Velkém Meziříčí a ten nyní rozhodl. „Jednalo se o přestupek a byl uložen správní trest pokuty,“ potvrdil pro Seznam Zprávy tajemník úřadu Marek Švaříček.

Výši pokuty neuvedl. Kajínek však ve videu zveřejněném na jeho profilu na kanálu YouTube přiznal, že mu rozhodnutí od úřadu v těchto dnech přišlo. „V rozhodnutí stálo, že jsem povinen zaplatit pokutu dva tisíc korun. Sankce je 1500 až 2500 korun. Takže jsem zaplatil dva tisíce korun,“ řekl Kajínek. Doplnil, že kvůli nehodě nepřišel ani o žádné body na kontu řidiče.

Kajínek ve videu také tvrdí, že policie případ uzavřela s tím, že při nehodě nebyl nikdo zraněn. Policisté však v oficiální zprávě napsali, že při střetu byli zraněni dva lidé z vozu, do něhož Kajínek naboural.

„Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič vozidla Škoda a jeho spolujedoucí, kteří byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do nemocnice,“ uvedla na začátku června policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Problémy s dopravní policií se v Kajínkově případě opakují. V létě 2018 dostal od brněnské policie pokutu ve výši 1500 korun za to, že překročil povolenou rychlost.

Už v říjnu 2017, několik měsíců po propuštění na svobodu, pak měl Kajínek nehodu u Plzně na sjezdu z dálnice D5 na výpadovku na Domažlice.

Kajínek tehdy přijížděl z dálnice ve svém mercedesu a nedal přednost fabii jedoucí na hlavní silnici od Plzně. Ačkoliv řidiče druhého vozidla preventivně odvezla záchranná služba, ukázalo se, že nebyl zraněn.

V textu jsme upřesnili a doplnili pasáž o podmínkách milosti pro Jiřího Kajínka.

Reklama

Doporučované