Hlavní obsah

O víkendu se do Česka vrátí třicítky, po neděli se ještě oteplí

Foto: David Taneček, ČTK

Víkendové počasí bude ideální na koupání.

Reklama

O víkendu se teploty v Česku vrátí ke 30 stupňům Celsia, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Článek

Podle předpovědi meteorologů se v sobotu mohou ojediněle objevit i bouřky. Nejvyšší denní teploty se ale přiblíží k tropickým 30 stupňům Celsia a na přelomu tohoto a příštího týdne mohou vystoupat až na 32 stupňů.

Až do konce srpna pravděpodobně vydrží teplé počasí. Ochlazení přinese až přelom srpna a září. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který Český hydrometeorologický ústav. zveřejnil. V nejbližších čtyřech týdnech ale meteorologové neočekávají nezvyklé teplotní výkyvy. „Celkově bude období od 8. srpna do 4. září teplotně normální,“ uvedli pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu. Teploty se tak budou zřejmě pohybovat kolem dlouhodobých průměrů pro toto období roku.

O víkendu hlavu vzhůru:

O tomto víkendu zaprší především na horách na severu. Výšková tlaková níže přinese o víkendu na naše území vlhčí vzduch. V závislosti na slunci a srážkách budou také teploty a to nejčastěji kolem 23 °C, v místech s delším slunečním svitem bude podstatně tepleji, až kolem 27 °C.

Reklama

Doporučované