Hlavní obsah

Policisté odložili případ piráta Koláříka. Nešlo o trestný čin

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Exposlanec Lukáš Kolářík.

Reklama

aktualizováno •

Lukáš Kolářík se zapletl do potyčky své manželky a milenky. Zatímco on tvrdí, že pouze bránil svou ženu, asistentka ho vinila z napadení.

Článek

Policisté odložili incident, ke kterému došlo mezi pirátským exnáměstkem ministra vnitra Lukášem Koláříkem a jeho asistentkou.

„Kriminalisté prvního policejního obvodu prověřili okolnosti incidentu, který se odehrál v pátek 2. června 2023 v hotelu Spiritka na pražském Břevnově, a došli k závěru, že se ve věci nejedná o trestný čin, a případ odložili,“ uvedl pro Seznam Zprávy vedoucí oddělení tisku Jan Daněk. Dodal, že proti odložení byla podána stížnost, tu ale státní zástupce odmítl.

„Jsem rád, že vyšetřování potvrdilo to, co jsem říkal od začátku. Případ byl policií odložen. Nespáchal jsem trestný čin a celá záležitost nejde ani do přestupkového řízení,“ reagoval pro Seznam Zprávy Kolářík.

Pro něj tím prý celá záležitost končí a další právní kroky podnikat nehodlá. „To konkrétní ráno silně zasáhlo do soukromí dvou rodin a není potřeba se v tom dále šťourat,“ napsal v prohlášení.

Dvě verze

Pro připomenutí: Zmíněná potyčka se odehrála po červnovém vyhlášení ocenění Hasič roku na Pražském hradě.

Následovala společenská akce v pražském hotelu Spiritka, který je ubytovacím zařízením Ministerstva vnitra. Účastnili se jí nejen náměstek Kolářík s manželkou, ale také jeho asistentka, která v té době byla zároveň jeho milenkou.

Trojice se následně přesunula do apartmánu Koláříkových, kde mezi nimi propukla hádka.

Následné dění popisují obě strany sporu jinak - Kolářík tvrdí, že pouze bránil svou ženu, kterou milenka napadla a dokonce ohrožovala nožem, a v sebeobraně svoji podřízenou uhodil.

Asistentka, se kterou se Seznam Zprávy později spojily, ovšem útok nožem popřela, stejně jako obvinění, že by ona někoho napadla jako první. Naopak popsala, že opilý Kolářík ji několikrát udeřil pěstí do obličeje a na zemi do ní kopal.

Kolářík každopádně rezignoval na post na ministerstvu a pozastavil členství v Pirátské straně. Vedení Pirátů ho pak vyloučilo za všech funkcí v partaji.

Dnes Kolářík uvedl, že ho mrzí přístup některých straníků, kteří „vydávali silná politická prohlášení či komentáře do médií bez toho, aby o věci cokoliv věděli nebo se mě nejdříve na můj pohled zeptali“.

Dodal, že se věnuje rodině a „rozhlíží se, kde zužitkovat získané zkušenosti z oblasti českého egovernmentu a státního IT“.

AKTUALIZACE: Doplnili jsme reakci Lukáše Koláříka.

Reklama

Doporučované