Hlavní obsah

Dálnice D1 byla čtyři hodiny uzavřena, na sněhu havaroval kamion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Meteorologové varovali na sobotu před vydatným sněžením, komplikace se čekají na silnicích na celém území České republiky.

Článek

Dálnice D1 je na 140. kilometru ve směru na Prahu byla čtyři hodiny v sobotu ráno neprůjezdná kvůli nehodě kamionu. Podle informačního centra Ředitelstvi silnic a dálnic byl vůz napříč přes celou šíři dálnice.

Na Vysočině napadlo přes noc 20 centimetrů sněhu a kvůli tomu je řada silnic nesjízdná. ČTK to řekl dispečer silničářů Roman Hubený. Hasiči na Vysočině vyjížděli od půlnoci do dnešního rána ke 120 zásahům, které způsobil silný vítr.

„Je to nejhorší, co nás zatím tuto zimu potkalo. Tvoří se závěje a jakmile to projedeme, za chvíli je na silnici sníh znovu. Platí to pro celý kraj a v terénu máme všechnu techniku,“ uvedl.

Podle předpovědi meteorologů má nadále sněžit nebo i pršet. Odpoledne mají srážky přestávat. Dálnici D1 by měli řidiči opustit na sjezdech 141 a 134, aby se vyhnuli uzavřenému úseku.

Reklama

Související témata:

Doporučované