Hlavní obsah

Exposlanec Šnajdr a bývalá šéfka Bulovky čelí dalšímu obvinění

Foto: ČTK/Ožana Jaroslav, ČTK

Marek Šnajdr čelí dalšímu obvinění v kauze manipulace nemocničních zakázek.

Reklama

Šnajdr a Vrbovská byli předloni obviněni kvůli údajné manipulaci zakázky na obnovu lineárních urychlovačů Nemocnice Na Bulovce.

Článek

Bývalý poslanec ODS Marek Šnajdr a někdejší ředitelka pražské Nemocnice Na Bulovce Andrea Vrbovská čelí dalšímu obvinění v kauze manipulace nemocničních zakázek. Jejich obvinění bylo rozšířeno o padělání listin, uvedl dnes server Deník N na základě vyjádření anonymních zdrojů.

Státní zástupce Zdeněk Matula z Vrchního státního zastupitelství v Praze, který má kauzu na starosti, serveru pouze potvrdil, že bylo rozšířeno stíhání dvou lidí. O koho jde, neupřesnil. Advokáti Šnajdra a Vrbovské se k tomu podle serveru nevyjádřili.

Šnajdr a Vrbovská byli předloni obviněni kvůli údajné manipulaci zakázky na obnovu lineárních urychlovačů Nemocnice Na Bulovce. Šnajdr podle policie přijal úplatek 50 000 korun. Celkem bylo v kauze manipulace nemocničních zakázek postupně obviněno přes 20 lidí a osm právnických osob, tedy firem či organizací, píše Deník N. Nově byli dva lidé podle státního zástupce Matuly obviněni z padělání a pozměnění veřejné listiny, a jeden z nich také navíc z maření spravedlnosti. Matula doplnil, že těchto činů se dopustili během vyšetřování.

Nová obvinění se podle serveru týkají Šnajdra a Vrbovské. Bývalý poslanec ani jeho obhájce Lukáš Trojan se k tomu nechtěli vyjádřit a právní zástupce Vrbovské Ladislav Veselý na žádost o vyjádření nereagoval, uvedl Deník N. U předchozího obvinění z korupce argumentoval Trojan tím, že jediným důkazem proti jeho klientovi Šnajdrovi je nepravdivá výpověď už dříve obviněného podnikatele Tomáše Horáčka.

Reklama

Doporučované