Hlavní obsah

Video: Osm koní uhořelo na Císařském ostrově, na místě hořelo i nedávno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Hořící stáje na záběrech pražských hasičů.Video: twitter/HasiciPraha

 

Reklama

aktualizováno •

Osm koní uhynulo dnes odpoledne při požáru stájí na Císařském ostrově v pražské Bubenči. Lidé při požáru podle hasičů zraněni nebyli. Podle policie na místě hořelo také před 14 dny.

Článek

K požáru stájí o rozloze zhruba 20 krát 10 metrů vyjížděli hasiči po poledni. Uvedli, že při jejich příjezdu už byl požár v plném rozsahu.

„Požár je lokalizován a nešíří se, dohašujeme a rozhrabáváme,“ uvedli hasiči na twitteru ve 12:55. Výši škod odhadl hasičský vyšetřovatel na 3,5 milionu korun. Příčina požáru se zatím vyšetřuje.

Na místě zasahovali profesionálové ze tří stanic a další tři jednotky dobrovolných hasičů. „Stále dohašujeme, už ale jen skrytá ohniska požáru,“ napsal mluvčí pražských hasičů Martin Kavka ve 13:28.

Požár zasáhl Jezdeckou školu a pony školu Praha 7. ČTK to potvrdili provozovatelé školy, událost ale nechtěli více komentovat. Redakce Seznam Zpráv školu oslovila také, na telefonáty a textové zprávy už ale nereagovala.

Pražští kriminalisté zahájili na místě v součinnosti s majitelem vyšetřování. „Kousek od místa požáru sídlí Jízdní oddělení pražské policie, čili kolegové na místo spěchali, aby pomohli s hašením i vyváděním zvířat. Nicméně když přijeli na místo, tak požár byl již takového rozsahu, že to nebylo možné,“ sdělil Seznam Zprávám policejní mluvčí Jan Daněk.

„Teď jsou na místě kriminalisté, kteří zjišťují, proč začalo hořet, jestli se jednalo o úmysl, nedbalost, nebo nešťastnou náhodu. Dnešní požár nicméně budeme vyšetřovat i z toho úhlu pohledu, že tam hořelo již před 14 dny, “ doplnil mluvčí Daněk s tím, že před dvěma týdny na místě shořelo několik balíků sena a kočár. Škoda se tehdy vyšplhala ke 200 tisícům korun.

Kde se nachází Císařský ostrov v Praze:

Aktualizace: Doplnili jsme vyjádření policie a odhad škody.

Reklama

Související témata:

Doporučované