Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat muže za postřelení chlapce v parku

Foto: Policie ČR

Záběr z místa incidentu, kde loni v listopadu zasahovala policie.

Reklama

Pražská policie navrhla obžalovat muže, kterého stíhá za loňské postřelení třináctiletého chlapce v parku na Černém Mostě.

Článek

Uvedla to policejní mluvčí Violeta Siřišťová na dotaz ČTK. Doplnila, že muž čelí obvinění z ublížení na zdraví u dítěte a z výtržnictví. Za tyto trestné činy hrozí až pětileté vězení.

„Vyšetřování tohoto případu již bylo ukončeno a byl podán návrh na podání obžaloby na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 9,“ sdělila mluvčí.

Incident se stal po poledni v úterý 1. listopadu 2022. Podle svědků zřejmě někdo střílel vzduchovkou na skupinu dětí, která se nacházela v parku ve Slévačské ulici v Praze 9. Zraněný chlapec zůstal při vědomí, nebyl v ohrožení života.

Situaci řešila zásahová jednotka, později případ převzali kriminalisté z 1. oddělení, kteří se zabývají nejzávažnějšími trestnými činy. Policisté na místě nalezli několik zbraní, které zajistil pyrotechnik, a zadrželi dva muže. Jednoho z nich poté propustili, protože u něj nezjistili žádné protiprávní jednání.

Druhého, sedmašedesátiletého muže následně policie obvinila a začala ho stíhat na svobodě. Uvedla, že se přiznal a že na objasnění činu spolupracuje. Policisté mu odebrali zbraň, ze které střílel.

Reklama

Doporučované