Hlavní obsah

Dopravní situaci v Děčíně uleví dokončení opravy Teplické ulice

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravní situaci v Děčíně uleví dokončení opravy Teplické ulice ve čtvrti Bynov. Práce se stihnou dříve, než bylo v plánu. Příští týden silničáři položí finální vrstvu.

Článek

Rekonstrukce začala na Novém mostě, kde musí motoristé počítat se zdržením.

Silničáři opravují na silnici I/13 úsek dlouhý 1277 metrů. Původní termín dokončení prací byla polovina října. „Aktuálně pracujeme na druhém úseku, dokončujeme sanování. Pokládku asfaltu ve zbylé, sanované části provedeme tento pátek. Během příštího týdne nás čeká finální pokládka obrusné vrstvy,“ uvedla Dana Zikešová z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které je investorem stavby.. Pak už jsou v plánu jen práce, které neomezí dopravu. Postup prací bude nyní závislý podle Zikešové hlavně na počasí.

Na místě je částečná uzavírka, kde řidiči projedou jedním jízdním pruhem. Kyvadlový provoz řídí semafory. Velkoplošná oprava asfaltového povrchu začala 9. srpna. Předtím se od dubna v Teplické ulici opravoval plynovod. Náklady na práce na silnici jsou zhruba 15 milionů korun bez DPH.

S komplikacemi musí motoristé počítat až do května 2022 v Děčíně v okolí Nového mostu, kde začala oprava povrchu. Most přes Labe na silnici I/13 je důležitým dopravním koridorem, který spojuje města pod Krušnými horami s Libereckým krajem.

Reklama

Doporučované