Hlavní obsah

Dva Španělé a Čech plachtili s tunou a půl kokainu. Zadržela je policie

Foto: Policia National M Interior

Záběry z jiné prosincové policejní akce na Kanárských ostrovech, která odhalila téměř tři tuny kokainu.

Reklama

1500 kilogramů kokainu. Takové množství našli podle informací zpravodajského serveru La Provincia policisté na plachetnici jižně od ostrova Gran Canaria. Krom jedné z letošních největších drogových zásilek na Kanárských ostrovech zadrželi i dva Španěly a jednoho Čecha. Všichni jsou podezřelí z pašování drog.

Článek

Policisté zastavili plachetnici v sobotu na širém moři, asi 140 kilometrů jižně od ostrova Gran Canaria. Na palubě byli dva Španělé, jeden Čech a více než padesát balíčků kokainu o celkové hmotnosti 1500 kilogramů. Všechny tři osoby španělští policisté zadrželi pro podezření z obchodování s drogami. Omamnou látku z plavidla následně vynosili v přístavu Arguineguín, informoval dnes s odvoláním na policejní zdroje zpravodajský server La Provincia.

Podle listu je sobotní akce letos jedním z největších úspěchů policie z Kanárských ostrovů v boji proti drogové kriminalitě. Stejné množství kokainu se jí podařilo zabavit v květnu na rybářské lodi. Dalších 800 kilogramů drogy našli policisté na plachetnici plující kolem souostroví v září.

Na začátku prosince zadržela tamní policie třináct lidí v souvislosti s pašováním 2875 kilogramů kokainu. Podle serveru The Canary News se čistota kokainu pohybovala okolo 90 procent a jeho potenciální tržní hodnota mohla dosáhnout minimálně 100 milionů eur.

Pašeráci drog námořní trasu vedoucí kolem Kanárských ostrovů využívají často. Jde o jednu z hlavních cest pro přepravu narkotik z Jižní Ameriky či z Afriky do Evropy.

Reklama

Související témata:

Doporučované