Hlavní obsah

Kvůli dvěma tančícím dívkám před mešitou zakázaly úřady vstup do jejího okolí

Foto: Facebook/Sabah Info

Dívky tančící před mešitou pobouřily místní.

Reklama

Do mešity v malajsijské části ostrova Borneo už se nepodívá žádný turista. Úřady města Kota Kinabalu jim zakázaly vstup kvůli videu dvou tančících dívek.

Článek

Mešita ve městě Kota Kinabalu v malajsijské části ostrova Borneo zakázala vstup všem turistům. Rozhodnutí předcházelo video, jež se objevilo na internetu a které ukazovalo dvě spoře oděné ženy, jak tančí na zdi před mešitou. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News.

Malajsijské úřady oznámily, že se obě turistky, které na videu tančí v krátkých šortkách a v topech odhalujících břicho, snaží identifikovat a najít. Podle vzhledu patrně pocházejí z východní Asie.

Na Facebooku už se video tančící dvojice na zdi před mešitou dočkalo zhruba 270 tisíc zhlédnutí. Podle oficiálního činitele ministerstva turistiky státu Sabah, kde Kota Kinabalu leží, je video důkazem „nedostatku respektu vůči věřícím“. Nejvyšší představitel mešity už v neděli oznámil, že veřejná doprava bude mít zakázáno vozit k mešitě turisty.

Nejde o první případ, kdy se cizinci ve státě Sabah chovali z hlediska místní kultury nevhodně. V roce 2015 jeden malajsijský činitel obvinil skupinu turistů, kteří se svlékli na vrcholku posvátné hory, že zavinili zemětřesení, které zabilo 16 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované