Hlavní obsah

Podívejte se: Šťastná rodina bydlela před Vánocemi v Santově domku

Jedna šťastná rodina bydlela těsně před Vánoci přímo v Santově domku. Podívejte se.Video: Airbnb

 

Reklama

Milovníci amerických Vánoc v půli prosince zajásali. Naskytla se jim totiž možnost bydlet přímo tam, kam jako malí posílali dopisy, a navíc zadarmo včetně snídaně servírované elfy.

Článek

Ještě před koronavirou pandemií a krizí spojenou s válkou na Ukrajině platilo, že asi pětina Čechů se rozhodla trávit Vánoce mimo svůj domov. Někteří jezdili na chalupu, část z nich ale byla zvyklá cestovat i do zahraničí a hlavně teplých krajin.

A zrovna pro sváteční turisty nebo velké milovníky Santa Clause, se letos naskytla příležitost skloubit svoji touhu změnit prostředí, ale zároveň být na tom asi nejvánočnějším místě na světě.

Koho by napadl severní pól, nebyl by tak daleko od pravdy. Na ten je ale obtížné se dostat a navíc platí, že oficiální centrum Vánoc podle amerických představ (tedy muž v červeném kabátu se sobím spřežením a elfími pomocníky) je Rovaniemi ve Finsku.

O co všechno zájemci o ubytování závodili

Do tamní vánoční pošty Santa Clause přijde každoročně 30 tisíc dopisů, a tak není divu, že se z oblasti stalo vytížené turistické středisko s mnoha atrakcemi, přičemž nechybí ani ubytování. A právě to se populární ubytovací portál Airbnb rozhodl tyto Vánoce jedné šťastné rodině věnovat takřka zadarmo – až na pár háčků.

Rezervace se pro zájemce otevřela 11. prosince v 11:00 dopoledne našeho času a zvítězil samozřejmě ten první. Ve hře byla cesta letadlem a celkem tři noci strávené v Rovaniemi, kde měl jako uvítací výbor na výherce čekat elfí pomocník a uvést rodiče s dětmi k jejich výjimečnému ubytování s jednou ložnicí přímo v Santově tematicky zdobeném domku, který si lze prohlédnout v úvodním videu tohoto článku.

V ceně pro rodinu bylo ubytování a snídaně i večeře servírované přímo elfem. Pouze jednu noc mezi 18 a 21. prosincem ale strávili v chatce Santa Clause a zbylé dvě vybralo Airbnb ve svých okolních ubikacích. A letenky by portál zajišťoval jenom v případě, že by výherci letěli z London Heathrow Airport s aerolinkou Finnair, a sice ještě pro dva dospělé.

A s exkluzivní výhrou se pojí také exkluzivní brigáda. Na Santově poště měli rodiče s dětmi trochu pomoct s tříděním dopisů, jejich razítkováním a také čtením. Potom, co s prací skončí, na ně už měly čekat doplňkové aktivity v Rovaniemi jako skútry a projížďky městem, finská sauna nebo sledování polární záře.

Reklama

Doporučované