Hlavní obsah

Applu klesá zisk, výrobce iPhonů věří v pomoc od AI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Apple.com

Ilustrační foto.

Výrobce iPhonů, technologický gigant Apple, se musí popasovat s klesajícím zájmem o jeho chytré telefony. Firma se spoléhá na implementaci prvků umělé inteligence, na což trh slyší. Akcie společnosti tak rostou.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Prodej iPhonů se na většině trhů propadá. Tržby firmy se propadly o čtyři procenta na 91 miliard dolarů, zatímco tržby z prodeje chytrých telefonů se propadly o více než desetinu.

„V posledních letech se jim dařilo, ale teď mají problémy. V tomto čtvrtletí by mohlo dojít k dalšímu poklesu tržeb. Očekává se, že tržby klesnou asi o pět procent,“ píše v analýze pro agenturu Bloomberg Peter Ellstrom. Apple čelí silné konkurenci zejména z Číny, ale i pomalému růstu ekonomiky.

Apple si nyní hodně slibuje od implementace umělé inteligence. Jeho Claude – odpověď populárnímu chatbota od OpenAI – bude nově přístupná v iPhonech.

„Po schůzce může uživatel vyfotit diagram na tabuli a požádat Clauda, aby shrnul klíčové body, což usnadňuje sdílení důležitých informací a jednání s nimi. Podobně může spotřebitel vyfotit rostlinu, kterou potká na výletě, a požádat Clauda, aby identifikoval druh a poskytl další informace o jeho vlastnostech a stanovišti,“ popsal funkci pro The Guardian Scott White ze společnosti Anthropic.

Doporučované