Hlavní obsah

Od bitky v kleci k přeměřování. Musk se opřel do Zuckerberga

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

Ilustrační foto

Reklama

„Náhrada Twitteru“ od konkurenční společnosti Meta Marka Zuckerberga nabrala během pár dní 100 milionů uživatelů. A majitel Twitteru Elon Musk vyzval Zuckerberga nejdřív na souboj, teď k „přeměřování“.

Článek

Majitel Twitteru Elon Musk navrhl, aby si s Markem Zuckerbergem „doslova změřili ptáky“, což je jeho nejnovější výpad proti konkurenčnímu miliardáři. Napsal to britský deník Guardian.

Šéf společnosti Meta minulý týden začal konkurovat Muskově Twitteru a svou novou službu pojmenoval Threads (Vlákna), což Muska zjevně nepotěšilo. Ke zprávě také připojil symbol pravítka a použil i slangový výraz pro „paroháče“, který je v pravicových kruzích oblíbený jako posměšný výraz, a napsal také: „Zuck je paroháč.“

Podle webu Techcrunch dosáhl do pondělí, tedy jen za pár dnů, počet uživatelů aplikace Threads 100 milionů, což je úctyhodný nástup.

Twitter má přibližně 250 milionů aktivních uživatelů, ale od doby, kdy jej loni za 44 miliard dolarů koupil právě Musk, který stojí za společnostmi Tesla a SpaceX, jej sužují kontroverze a technické problémy.

Podle Matthewa Prince, šéfa společnosti Cloudflare, která se zabývá internetovými službami, klesá také návštěvnost webových stránek Twitteru, což dává do souvislosti s přechodem uživatelů na alternativní platformy, jako jsou právě Threads, BlueSky či Mastodon.

Při spuštění služby Threads Zuckerberg řekl: „Cílem je, aby byla při svém rozšiřování přátelská. Myslím, že je to možné a že to nakonec bude klíčem k jejímu úspěchu.“

„To je jeden z důvodů, proč Twitter nikdy neuspěl tak, jak by podle mě měl, a my to chceme udělat jinak,“ dodal.

Musk také před třemi týdny navrhl, aby se s Zuckerbergem utkal ve smíšených bojových uměních. Podle BBC totiž Elon Musk na své sociální síti Twitter zveřejnil zprávu, že je „připraven na zápas v kleci“ s Markem Zuckerbergem. „Ten příběh mluví sám za sebe,“ řekl tehdy BBC mluvčí společnosti Meta.

Zuckerberg, šéf mateřské společnosti Facebooku a Instagramu Meta, pak zveřejnil snímek obrazovky Muskova tweetu s popiskem „pošlete mi místo“.

A miliardář Elon Musk pak na Zuckerbergovu reakci promptně odpověděl: „Vegas Octagon.“

Reklama

Doporučované