Hlavní obsah

Exministr Jan Kohout jde jako náměstek na ministerstvo spravedlnosti

Foto: ČTK, ČTK

Jan Kohout, bývalý ministr zahraničí v úřednické vládě, má být náměstkem Marie Benešové.

Reklama

Jan Kohout byl ministrem zahraničí v Rusnokově kabinetu, patří mimo jiné k podporovatelům strany Trikolóra Václava Klause mladšího.

Článek

Bývalý ministr úřednické vlády Jiřího Rusnoka Jan Kohout míří na ministerstvo spravedlnosti jako politický náměstek.

To, že do jejího úřadu nastoupí člověk s diplomatickou zkušeností a mimochodem také jeden z podporovatelů strany Trikolóra, potvrdila Seznam Zprávám ministryně Marie Benešová.

„Nastupuje k 1. březnu,“ uvedla.

Jan Kohout nahradí současného politického náměstka Jeronýma Tejce, který přejde na pozici odborného náměstka pro vězeňství – o tom jako první informoval server Česká justice.

Jan Kohout v současnosti působí u ministryně jako poradce. Na dotaz Seznam Zpráv nechtěl o svém nástupu na ministerstvo prozatím mluvit.

„Úvahy nemohu komentovat,“ napsal na přímou otázku, zda se náměstkem stane. A na repliku, že sama ministryně jeho nástup potvrdila, uvedl: „Ona může.“

Jan Kohout a Marie Benešová se znají právě ze zmíněné Rusnokovy vlády, kde Kohout působil jako ministr zahraničí a Benešová řídila resort spravedlnosti.

Někdejší člen sociální demokracie Kohout nyní patří k příznivcům Trikolóry, členem ale není. Působí však v zahraniční komisi této strany, kterou založil Václav Klaus mladší. Rovněž patří mezi poradce prezidenta Miloše Zemana.

Reklama

Doporučované