Hlavní obsah

Faltýnek má problém. Investigace Seznam Zpráv odkrývá jeho tajemství

Podívejte se, jak na otázky reportérky reagovali Jaroslav Faltýnek a Andrej Babiš.Video: Kristina Ciroková

 

Reklama

Druhý muž vládního hnutí ANO je činorodý byznysmen. Seznam Zprávy přinesou sérii reportáží, které navážou na proslulou říjnovou schůzku na pražském Vyšehradě, kde se šéf poslanců ANO zabýval projektem antigenního testování.

Článek

„Jaroslav Faltýnek byl zapojen do spousty podezřelých věcí, schůzky na Vyšehradě, schůzky s Kapschem, brněnské Stoky… Tak jsme si řekli, že podrobně prozkoumáme, co vlastně dělá,“ říká investigativní reportér Seznam Zpráv Janek Kroupa.

Během mnohaměsíčního pátrání po politických a byznysových vazbách pravé ruky Andreje Babiše reportér promluvil s řadou svědků a Faltýnkových souputníků, a jak dodává ve videu, podařilo se „získat jeho deník nebo poznámky, chcete-li. Z nich se ukázalo, co ho zajímá nejvíc.“

Informace z Faltýnkova deníku, dotýkající se věcí veřejného zájmu, redakce ověřovala u mnoha zdrojů a porovnávala s dostupnými daty. Před zpracováním reportáží oslovila jak šéfa poslanců ANO Faltýnka, tak premiéra Babiše.

Faltýnek na dotazy reportérky Kristiny Cirokové zarytě mlčel (uvidíte rovněž ve videu). Babiš si vyslechl otázky, co říká na to, že šéf poslanců a donedávna první místopředseda jeho hnutí řeší záležitosti kolem byznysu, dotací a zakázek, a řekl: „Samozřejmě o tom nevím. Já se ho zeptám.“

Od té doby uplynulo jedenáct dnů. První reportáž ze série o Faltýnkovi přinesou Seznam Zprávy v úterý ráno.

Reklama

Doporučované