Hlavní obsah

Festival Holešovská Regata pořadatelé opět přeložili, bude v červnu 2022

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Festival Holešovská Regata se v Holešově na Kroměřížsku neuskuteční ani letos. Kvůli opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru pořadatelé jeho desátý ročník přesunuli na červen 2022.

Článek

Vstupenky zůstávají v platnosti, uvedli dnes organizátoři na sociální síti. Festival každoročně navštěvují tisíce lidí.

„Čekali jsme do poslední chvíle jaký plán vzejde od těch, kteří v současné době určují veškeré dění u nás. Bohužel, zatím současnou “euforii“ z avizovaného restartu kulturních akcích nesdílíme. Podle vyhlašovaných opatření jsme přesvědčeni, že fanoušci by si vůbec neužili tu pravou festivalovou atmosféru. A to, co dělá Regatu Regatou, je právě svobodně strávený celý den v jedinečném prostředí zámeckých zahrad, zázemí a doprovodné aktivity pro diváky okolo koncertů populárních kapel," uvedli pořadatelé. K přeložení festivalu sáhli už loni.

„Nemyslíme si, že tu atmosféru by se podařilo vytvořit i s restrikcemi, například nutit lidi sedět, ještě s rozestupy, ještě s rouškami na puse, a to vše bez možnosti koupit si například nápoj, nebo něco k jídlu. A pokud toto všechno pomineme, jsme s počtem diváků mimo tabulky rozvolnění, protože na Desátou Holešovskou Regatu je už mezi lidmi rozprodáno několik tisíc vstupenek,“ napsali organizátoři.

Pro letošek byl festival naplánovaný na 18. a 19. června. V zámecké zahradě v Holešově na Kroměřížsku měly vystoupit skupiny Čechomor, Support Lesbiens, No Name nebo Mňága a Žďorp, dále Vojtěch Dyk a B-Side Band nebo zpěvák Marek Ztracený. „Většina interpretů a kapel avizovaných na letošní ročník zůstává potvrzena i na rok 2022,“ uvedli organizátoři. „Probíhají jednání i s dalšími interprety tak, aby byl program ještě atraktivnější,“ doplnili.

Tradiční součástí přehlídky je také soutěž roztodivných plavidel a přejezd lávky nad vodou na bicyklech. Festival navštívilo při posledních ročnících vždy kolem 20.000 lidí.

Reklama

Doporučované